
Trump : Haklı çıktım Cuma günü İstanbul'a gidebilirim
Trump'tan Türkiye açıklaması: Cuma günü İstanbul'da olabilirim…
ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu turu kapsamında Katar'ı ziyaret etti. Trump, Doha'da düzenlediği basın toplantısında cuma günü Türkiye'ye gelebileceğini dile getirdi.
İstanbul'da Ukrayna ve Rusya arasında yapılacak barış görüşmelerine ilişkin değerlendirme yapan Trump, "Cuma günü İstanbul'da olabilirim. Ben gitmezsem Putin gelmez dedim, haklı çıktım" diye konuştu.
Trump, "F-35'lere basit bir güncelleme yapacaktık. Buna F-55 diyorum ama ben tek motor sevmiyorum. F-35'ler arada bir bozuluyor güzel bir güncelleme olacak F-35'ler için bu. Çin bu uçaklarımızı kopyaladı. F-22 tasarımımızı kopyaladılar dedim. Bence bu dünyanın gelmiş geçmiş en iyi uçağı. Gizliliğe inanmıyorum gizliliğin çoğu şekille alakalı" açıklamasını yaptı.
ABD'nin askeri sanayisini geliştireceğini vurgulayan Trump, şunları sözlerine ekledi:
"Büyük bir çeşitlilik olacak dronlar konusunda. Denizaltılara da odaklanıyoruz. Sadece gıda için yukarı çıkmak zorunda kalıyorlar. Bunu hayal edebiliyor musunuz bilmiyorum."
Katar'daki ABD üssü Amerikan birlikleri için ‘son derece önemli’
Trump'ın ziyaret etmeyi planladığı askeri üs, ABD ile Katar arasındaki stratejik ilişkinin temel bir bileşenidir.
Bir yıl önce, iki ülke üs için anlaşmayı önümüzdeki 10 yıl boyunca uzatmaya karar verdi. Dün, üssü geliştirmek için 38 milyar dolar yatırım yapma niyetinde bir anlaşma imzaladılar.
Tamamen askeri bir bakış açısından, üs Orta Doğu'da faaliyet gösteren Amerikan birlikleri için son derece önemlidir. Onlara istihbarat bilgisi toplamada bir avantaj hissi verir.
Güncellenme Tarihi : 15.5.2025 10:42