Trump, İranlıları 'hükümetinizi ele geçirmeye' teşvik etti.
Başkan Donald Trump, ABD askeri operasyonları sona erdiğinde İranlıları kendi hükümetlerinin kontrolünü ele geçirmeye teşvik etti.
Başkan video mesajında , "İşimiz bittiğinde, hükümetinizi devralın. Hükümet sizin olacak. Bu, muhtemelen gelecek nesiller boyunca tek şansınız olacak" dedi.
Başkanlık görevini devraldıktan sonra, kendisinden önceki tüm başkanların yapmaktan kaçındığı bir adımı attığını söyledi.
“Yıllardır Amerika’dan yardım istediniz ama hiç alamadınız. Hiçbir başkan bu gece benim yapmaya hazır olduğum şeyi yapmaya istekli değildi. Şimdi size istediğinizi veren bir başkanınız var, bakalım nasıl karşılık vereceksiniz,” dedi.
"Amerika sizi ezici bir güç ve yıkıcı bir kuvvetle destekliyor. Şimdi kaderinizin kontrolünü ele geçirmenin ve elinizin altında olan müreffeh ve görkemli geleceği ortaya çıkarmanın zamanı geldi," diye devam etti.
Başkan konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Harekete geçme zamanı geldi. Bunu kaçırmayın."
Trump, İran'daki misyonda ABD askerlerinin hayatını kaybedebileceği konusunda uyarıda bulundu.
Başkan Donald Trump, yayınladığı videoda İran içindeki askeri operasyonu sonucunda Amerikan halkının hayatını kaybedebileceğini söyledi.
"İran rejimi öldürmeyi amaçlıyor. Cesur Amerikalı kahramanların hayatları kaybedilebilir ve kayıplarımız olabilir - bu savaşta sık sık olur - ancak bunu şimdi için yapmıyoruz. Bunu gelecek için yapıyoruz ve bu asil bir görevdir," dedi başkan.
ABD'nin "bölgedeki ABD personelinin riskini en aza indirmek için mümkün olan her adımı attığını" söyledi.
Trump, askeri harekatın "çok büyük ve devam etmekte" olduğunu söyledi.
Başkan Donald Trump, İran'daki askeri harekatı "büyük ve devam eden" olarak nitelendirerek, ülkenin ABD vatandaşlarının hayatını riske atmasını önlemeyi amaçladığını belirtti.
"Amerika Birleşik Devletleri ordusu, bu çok kötü, radikal diktatörlüğün Amerika'yı ve temel ulusal güvenlik çıkarlarımızı tehdit etmesini önlemek için büyük ve devam eden bir operasyon yürütüyor," dedi video mesajında . "Füzelerini imha edeceğiz ve füze endüstrilerini yerle bir edeceğiz."
İran'ın, Haziran ayında ABD'nin nükleer tesislerine düzenlediği bombardımanın ardından nükleer programını yeniden inşa etmek için çalıştığını söyledi.
"Nükleer emellerine ulaşmak için her fırsatı reddettiler ve biz artık buna tahammül edemiyoruz," dedi.
Güncellenme Tarihi : 28.2.2026 11:38