
Trump İsrail Meclisi'nde konuşurken protesto edildi
İsrail Meclisi'nde konuşan ABD Başkanı Trump'a protesto..
Milletvekilleri Ayman Odeh ve Ofer Cassif, Trump'ın konuşmasını böldükleri için Knesset'ten ihraç edildiler..
ABD Başkanı Donald Trump'ın konuşmasını iki üyenin kesmesi ve ardından binadan çıkarılması İsrail Knesset'inde kaosa neden oldu…
Mısır'daki Gazze zirvesi öncesi İsrail Meclisi Knesset'te bir konuşma yapan ABD Başkanı Donald Trump "Yeni bir Orta Doğu oluşturuluyor. Orta Doğu altın çağını yaşayacak" ifadelerini kullandı. Trump konuştuğu sırada bir protestocu, "Filistin'i tanı" yazılı kağıtla eylem gerçekleştirdi. Görevliler tarafından müdahale edilen protestocu apar topar dışarı çıkarıldı.
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Parlamentosu'nda yaptığı konuşma sırasında protesto edildi. Filistin asıllı İsrail milletvekili Ayman Odeh, Trump konuşma yaparken ayağa kalkıp bağırarak tepkisini gösterdi.
KÜRSÜDE KONUŞURKEN SÖZÜ KESİLDİ
İsrail Parlamentosu'nda (Knesset) konuşan ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya teşekkür ettiği sırada salonda beklenmedik bir protesto yaşandı. Sol Parti Hadash Genel Başkanı Ayman Odeh ve Milletvekili Ofer Cassif, "Filistin'i tanı" yazılı kağıtlarla gösteri yaptılar ve parlamentodan çıkarıldılar.

TRUMP: ETKİLEYİCİYDİ
Olayın ardından soğukkanlılığını koruyan Trump, kısa bir duraklamadan sonra "Etkileyiciydi" diyerek konuşmasına devam etti. Bu ifadesi salondakilerden alkış aldı.

Milletvekilleri Ayman Odeh ve Ofer Cassif, ABD Başkanı Donald Trump'ın konuşmasını böldüler ve Knesset binasından çıkarıldılar
İsrail medyası, iki milletvekilinin, İsrail'in Gazze Şeridi'nde son iki yıldır devam eden savaşa atıfta bulunarak "soykırım" yazılı bir pankart taşıdığını bildirdi.

ABD Başkanı Trump, Gazze'deki savaşı sona erdirmek için İsrail ile Hamas arasında varılan barış anlaşmasının imza törenine katılmak üzere Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentine gitmeden önce, İsrail'e yaptığı kısa ziyaret sırasında İsrail Parlamentosu'nda bir konuşma yaptı.
Kaynak: RT