Gündem
  • 28.10.2024 22:32

Trump : Kamala gezegendeki bütün Müslümanları işgal etmek isteyen Liz Cheney ile çalışıyor

Trump, Dick Cheney'nin kızına saldırarak Müslüman seçmenleri etkilemeye çalışıyor

Cumhuriyetçi aday Donald Trump, Cumartesi günü Demokrat rakibi Kamala Harris'i destekleyen eski Cumhuriyetçi Temsilci Liz Cheney'e saldırarak Michigan'daki Müslüman seçmenleri etkilemeye çalıştı.

Dick Cheney to vote Kamala Harris, Liz Cheney says
Trump şunları söyledi: "Kamala, Müslümanlardan nefret eden ve gezegendeki hemen hemen her Müslüman ülkeyi işgal etmek isteyen Liz Cheney ile kampanya yürütüyor. Ve şunu söyleyeyim, ülkemizdeki Müslümanlar bunu görüyor ve biliyor."

Şöyle ekledi: "Babası Orta Doğu'nun işgal edilmesinden ve milyonlarca Arap'ın öldürülmesinden sorumluydu ve Kamala'nın birlikte seçim kampanyası yürüttüğü kişi de bu. Cheney'i iyi tanıyorum. ABD Kongresi tarihindeki en büyük farkla kaybetti. .. yaklaşık 40 puan farkla."

Trump'ın Beyaz Saray'daki ilk döneminde 27 Ocak 2017'de "ulusu yabancı teröristlerin ABD'ye girişinden korumayı" amaçlayan bir Cumhuriyetçi kararnameyi imzaladığını belirtmekte fayda var. İslam'ı kabul eden yedi ülkenin (Irak, Suriye, Sudan ve Somali) vatandaşlarına yönelik topraklar ile Yemen, Libya ve İran) ve Washington ayrıca, İslam'ı kabul eden ülkelerden gelen mültecileri kabul etme ve barındırma programını da dört aylık bir süre için askıya aldı. savaş halinde.

Kararda ayrıca, 2011'den 2017'ye kadar yalnızca 18 bin Suriyeli mültecinin ABD'ye kabul edildiğini bilerek bir sonraki duyuruya kadar Suriyeli mültecilerin girişinin engellenmesi öngörülürken, Trump yasağın kaldırılması halinde Hıristiyan mültecilere öncelik tanınabileceğinin de imasını yapmıştı. .

Mevcut Cumhuriyetçi aday, önceki seçim kampanyasında, kimlikleri ne olursa olsun tüm Müslümanların girişini yasaklama veya Amerikalı Müslümanlar için bir kayıt oluşturma sözü vermişti ancak bu kararı, halkın çoğunluğunda yaygın bir hoşnutsuzluk ve kınama dalgasına yol açtı. ABD Başkanı'nın karardan muaf tuttuğu Suudi Arabistan Krallığı, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri hariç dünyadaki ülkeler.

Şubat 2017'de New York Times, "Trump, İslam'ın kasvetli bir resmini çizdi ve onu Amerikan siyasetinin merkezine yerleştirdi" başlıklı bir makale yayınladı. Makale, Donald Trump'ın daha önceki seçim kampanyası sırasında "tehlikeler" hakkında söylediklerini hatırlatıyor. Günümüzde Amerika Birleşik Devletleri'nin karşı karşıya olduğu durum, bunu yirminci yüzyılın en büyük belalarına benzetebilir.

Güncellenme Tarihi : 28.10.2024 22:44

İLGİLİ HABERLER