Gündem
  • 14.7.2024 19:32

Trump vurulduğunda ayakkabısının derdine düşmüş

"Ayakkabılarımı alayım": Trump vurulduktan sonraki saniyelerde sahnede neler söylendi?

Cumartesi günü öğleden sonra Pensilvanya'nın Butler kentinde düzenlenen bir mitingde vurulduktan birkaç dakika sonra Donald Trump, sahneden aceleyle indirilirken kulağında ve yanağında kanlar olduğu görüldü.

Ses kaydı, Trump'ın ve onu güvenli bir yere ulaştırmada görev alanların gözünden kaotik silahlı saldırı sahnesinin nasıl yaşandığını ortaya koyuyor.

Trump konuşmanın ortasındayken birkaç el silah sesi duyuldu. Gizli Servis ajanları etrafını sardığında kulağını kapattı ve eğildi. "Yere yat, yere yat, yere yat," dedi biri. Başka bir el silah sesi duyuldu ve bir kadın çığlık attı.

Gizli Servis ajanlarının birkaç sesi duyuluyor - biri "yukarı!" diyor, diğeri "merdivenler hazır, merdivenler hazır." Trump da duyulabiliyor ancak sözleri belirsiz. Daha fazla ajan sahneye çıkıyor, bazıları saldırı tüfekleri tutuyor. Arka plandaki Trump destekçileri şok olmuş görünüyor, bazıları ise telefonlarıyla film çekiyor.

Saldırganın yere düştüğünü duyduktan sonra Trump ve ajanlar ayağa kalktı. İşte söylenenler:

Trump: "Ayakkabılarımı alayım, ayakkabılarımı alayım."

Erkek ajan: "Yakaladım efendim, yakaladım efendim."

Trump: "Ayakkabılarımı alayım."

Başka bir erkek ajan: "Durun, başınız kanlı."

Erkek ajan: “Efendim, şuraya geçmemiz gerekiyor…”

Trump: "Ayakkabılarımı alayım."

Kadın ajan ayakkabıyla ilgili bir şey söylemeden önce "tamam" diyor.

Trump: “Bekle, bekle, bekle.”

Daha sonra kalabalığa doğru yumruğunu havaya kaldırıyor ve üç kez "dövüş" kelimesini ağzıyla söylüyor; bu hareket kalabalık tarafından alkışlarla karşılanıyor.

Trump ve Gizli Servis ekibi kürsüden ayrılıp arabalara doğru yönelirken kalabalık "ABD. ABD. ABD" diye tezahürat ediyor.

Güncellenme Tarihi : 14.7.2024 20:15

İLGİLİ HABERLER