Gündem
  • 10.6.2024 16:12

Türk astronot Tuva Cihangir Filistinlilerin acısını uzaya götürdü

Uçuşunda Filistin keffiyesini taşıyan Türk astronot: Filistinlilerin acısını dile getirmek, acılarını paylaşmak istedim ..
Tuva Cihangir'in Filistinli kefiyesini Uzaya götürmesi İslam aleminde özellikle de ortadoğu medyasında geniş yer buldu.

Türkiye'nin 2'nci uzay misyonu tamamlandı: Tuva Cihangir Atasever'in içinde bulunduğu araç Dünya'ya iniş yaptı

Türkiye’nin ikinci uzay misyonu başarıyla tamamlandı. Astronot Tuva Cihangir Atasever’in de içinde bulunduğu VSS Unity isimli araç, yörünge altında araştırma uçuşu gerçekleştirdi. Atasever, uçuşun yaklaşık 3 dakika süren serbest düşme fazında, mikro yer çekimi ortamında 7 bilimsel deney gerçekleştirdi.


Bir Türk astronotun VSS Unity uzay aracıyla yörünge altı uçuşu sırasında Filistin keffiyesini taşıyarak Dünya'ya inmesi, Filistin halkının acısını dile getirmek ve acılarını paylaşmak istediğini belirtti.

Türkiye'nin ikinci astronotu Atasever, Filistin'i göklere taşıdı - Haber 7  TEKNOLOJİ

Bu gezi sırasında, Filistin kefiyesine sarılı Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine daha önce hediye ettiği kol saatini yanında taşıdığını anlattı.

Bir Türk astronot, yanında Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından kendisine verilen saat ve Filistinli bir keffiyeh/Anadolu taşıyordu.

Filistin'de yaşananlara da değinerek, Dünya gezegeninde barış içinde yaşamanın önemini vurguladı.

Halkları ayıran hiçbir sınırın veya milliyetin bulunmadığının ve bazılarının yaşadığı trajedilerin, acıların ve acıların sona ermesi gerektiğinin farkına varılması çağrısında bulundu.

Tuva Cihangir Atasever, Türkiye ve Azerbaycan bayrağı açtı! Filistin'i  unutmadı: Dikkat çeken kefiye detayı

VSS Unity yörünge altı aracının, taşıyıcı uçakla yaklaşık 45.000 feet yüksekliğe ulaştıktan sonra, hibrit roket motorunu harekete geçirmeden önce dün Cumartesi günü ABD'nin New Mexico kentindeki Spaceport tesisine Dünya'ya inmesi dikkat çekiyor. yaklaşık 90 km yükseklikte.

Türkiye'nin uzay misyonunda ikinci perde! Görev tamamlandı: Astronotumuz Tuva  Cihangir Atasever Dünya'ya döndü - - Son Dakika Haberler

Türk astronot Tuva Cihangir Ataswar, planlanan görevi tamamladıktan sonra ikisi ABD'den, biri İtalya'dan olmak üzere 6 kişiden ve diğer iki pilottan oluşan Galactic 07 uçuş ekibinin geri kalanıyla birlikte başarıyla iniş yaptı.

Türkiye'nin 2'nci uzay misyonu tamamlandı: Tuva Cihangir Atasever'in içinde bulunduğu araç Dünya'ya iniş yaptı - 7

UZAY YOLCULUĞU SONRASI TÜRK VE AZERBAYCAN BAYRAKLARI AÇTI

 

"VSS Unity" yörünge altı aracından çıkan Atasever, "Bizi buraya taşıyan şanlı bayraklarımızı göstermek istiyorum." diyerek, Türk ve Azerbaycan bayraklarını açtı ve öperek alnına koydu.

Daha sonra uzay yolculuğuna dair değerlendirmelerde bulunan Atasever, bu görevi bir birey olarak değil iki devleti temsilen gerçekleştirdiğini söyledi.

Atasever, bunlardan ilkinin kendisini neredeyse iki sene önce bu görev için seçen Türkiye olduğunu belirterek, "Bu görevde gençler için uçtum, genç nesil belki daha da ileri gidebilir, Ay'a gidebilir. Onlara söyleyeceğim tek bir şey var, lütfen daha büyük hayaller kurun ve benim yaptığımı geçin." diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 10.6.2024 16:23

İLGİLİ HABERLER