Gündem
  • 19.10.2021 13:23

Türkiye elektromanyetik silahlar ve lazer silahı geliştiriyor

SSB Başkanı Demir duyurdu: Türkiye aktör ülke oldu! Lazer ve elektromanyetik silahlar dönemi...

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin ürettiği platformlar ve alt sistemlerinin yetenekleri sayesinde savunma sanayisinde artık bir pazar değil, aktör konumuna dönüştüğünü belirtti. İsmail Demir, "Lazer ve elektromanyetik silahlar gibi konularda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık Türkiye’nin savunma sanayisinde dünyanın gerisinde kalma lüksü olmadığının bilinciyle hareket ediyoruz." dedi.

Defence Turkey Dergisi tarafından Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçılar Derneği (SaSaD) desteği ve ODTÜ Teknokent-Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Uluslararası Geleceğin Askeri Konferansı etkinliğinde, bu alanda dünya genelinde devam eden programlar ve teknolojik seviye ile sektörel kabiliyetler ele alındı.

Askeri kabiliyetlerin, savunma teknolojilerinin ve savaşa dair stratejilerin gelişiminin teknolojiyle doğrudan bağlantılı olduğunu ifade eden Demir, şu değerlendirmede bulundu:

LAZER VE ELEKTROMANYETİK SİLAHLAR GİBİ KONULARDA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

"Savaşın yakın ve uzak gelecekte nasıl cereyan edeceği, muhtemel çatışma ortam ve koşulları ile hasımların elde etmeleri muhtemel kabiliyetlerin önceden kestirilmesi, etkin bir savaş gücü bulundurmak için şarttır. Geleceğin muharebe ortamının en önemli unsuru olacağını düşündüğümüz, sürü insansız hava-kara-deniz araçları, büyük veri, siber güvenlik ve uzay, uydu teknolojileri, yapay zeka ve robotik, insansız kara ve deniz araçları, lazer ve elektromanyetik silahlar gibi konularda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık Türkiye'nin savunma sanayisinde dünyanın gerisinde kalma lüksü olmadığının bilinciyle hareket ediyoruz."

TEKNOLOJİ SAYESİNDE DÜNYA REKABET GÜCÜ YARIŞINDA

Dünyada her an gelişen teknoloji sayesinde büyük bir rekabet gücü yarışı yaşandığını, bu yarışın en önemli aktörlerinden birinin de savunma alanındaki Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları olduğunu vurgulayan Demir, bu nedenle teknoloji odaklı Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyon stratejilerinin belirlenmesinin, teknoloji projelerinin yönetilmesinin Başkanlık için stratejik önem taşıdığını söyledi.

"Küresel bir güç olma yolunda hızla ilerlemekte olan ülkemiz, savunma sanayisi alanında da özellikle son yıllarda ciddi bir atılım içinde." diyen Demir, bu doğrultuda yürütülen projelerle sanayinin geliştiğini, ihracatın arttığını, bu alanda dışa bağımlılığın gün geçtikçe azaldığını dile getirdi.

Bu projelerin çıktıları olan platform ve sistemlerin sahada kullanıldığını ve güvenlik güçlerinin görevlerini güvenle icra etmelerine yardımcı olduğunu aktaran Demir, şunları kaydetti:

"Bütün bu başarılar, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği ve karar alma süreçlerindeki desteği ve savunma sanayisi ekosisteminin gayretleri sayesinde elde edilmiştir. Bugün Türkiye ürettiği platformlar ve alt sistemlerinin yetenekleri sayesinde savunma sanayisinde artık bir pazar değil, aktör konumuna dönüşmüştür. Geleceğin teknolojilerine bugünden başlayan yolculuğumuz sayesinde, yakın gelecekte bugünkü konumundan daha ileride olan bir Türkiye göreceğimize olan inancım tamdır."

Güncellenme Tarihi : 19.10.2021 13:39

İLGİLİ HABERLER