Ekonomi
  • 25.9.2004 14:34

''TÜRKİYE PARLAK BİR DÖNEME GİRMİŞTİR''

ANTALYA - IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Hugt Bredenkamp, Türkiye'nin, son yıllarda izlediği ekonomik istikrar programlarıyla ekonomisinin parlak bir döneme girdiğini söyledi.
     TEBİAT tarafından düzenlenen 6. Ekonomi Zirvesi'nde, ''İstikrarlı Büyümeye Geçiş Zorunluluğu ve IMF İlişkileri'' konulu panelde konuşan Bredenkamp, Türkiye'de reel safi hasılanın bu yılın ilk yarısında yüzde 13,5 oranında arttığını, bu rakamın Türkiye'yi, dünyada ekonomisi en hızlı gelişen ülke yaptığını belirtti.
     Tüketici fiyatlarının, enflasyon rakamlarının, 30 yıl sonra ilk kez tek haneli rakamlara indiğini, hafif dalgalı kurun faiz oranlarını indirdiğini ve mali durumu belli bir hatta oturttuğunu kaydeden Bredenkamp, şöyle konuştu:
     ''IMF'nin beklentisi, Türkiye ekonomisinin iyileşeceği yönündedir. IMF, bu yıl içinde yine yüzde 10'luk büyüme beklentisi içindedir. Aynı zamanda yine yüzde 12 enflasyon hedefi beklemektedir. Bunlar Türkiye açısından son derece etkileyeceği kazanımlardır. Türkiye uzun süredir yaşadığı durumlardan sonra daha parlak bir döneme girmiştir. Bununla birlikte hükümetin yine de birtakım konularda titiz davranması gerekmektedir. Eski dönemlerde yapılanların işlevi sürdürülmelidir ve eski başarılarla yetinilmemelidir. Yeni başarılarımızı devam ettirmeliyiz ve önümüzdeki yıllarda da ekonomik faydaları artırmalıyız ve bunu toplumun tüm parçalarına yaymalıyız.''
     Türkiye'nin bu iyileşmelere karşı bazı sıkıntılarla da karşı karşıya kaldığını belirten IMF Türkiye Daimi Temsilcisi, Türk ekonomisinin 3 yıl öncesine göre daha canlı olarak görülmekle birlikte yine de birtakım faiz oranı artışları ya da ani borçlanma ile karşı karşıya kaldığını kaydetti.
     Türkiye'nin karşılaştığı yeni zorluklar bulunduğunu anlatan Bredenkamp, bu zorlukları ortadan kaldıracak politikaların uygulanması gerektiğini ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER