Gündem
  • 26.3.2025 11:57

Türkiye Somali'de Eş Şebab'la savaşıyor.. Atak helikopterleri vuruyor

Türkiye Eş Şebab'a karşı savaşta Atak helikopterleri devreye soktu

Bu teslimat, Türkiye'nin Mogadişu yönetimiyle Eş Şebab'a karşı mücadelede askeri ve diplomatik bağlarını güçlendirmeye yönelik çabanın bir parçası.

Türkiye'nin, Somali'deki Mogadişu yönetimine Eş Şebab'a karşı düzenlenen operasyonlarda kullanılmak üzere yeni bir parti T129 ATAK taarruz helikopteri tedarik edeceği bildirildi.

T129 ATAK, yakın hava desteği ve silahlı keşif görevleri için tasarlanmış çok rollü bir taarruz helikopteridir.

Söz konusu helikopter çok namlulu bir topa ve roket podları da dahil olmak üzere gelişmiş silahlarla donatılmış olup, savaş alanındaki hassasiyeti ve çevikliği ile bilinmek.

Bu teslimat, Türkiye'nin Mogadişu yönetimiyle Eş Şebab'a karşı mücadelede askeri ve diplomatik bağlarını güçlendirmeye yönelik çabanın bir parçası.

T129 ATAK helikopterlerinin Eş Şebab'a karşı koymakta güçlük çeken Mogadişu yönetimi güçlerinin savaş kabiliyetini arttırıp arttıramayacağı bilinmiyor.

Somali'de son durum:

Somali'e son durum

Eş Şebab uzun bir süredir başkent Mogadişu'ya ilerleyişini sürdürüyor. Ülkede Mogadişu yönetiminden daha fazla alanda varlık gösteren grup son gerçekleştirdiği saldırılarda kent merkezinin 6 kilometre kadar yakınına gelmişti.

Türkiye halihazırda Mogadişu yönetimi güçlerine özel askeri eğitimler vermesinin yanında mevcut yönetime Bayraktar TB2 tipi silahlı insansız hava araçları da temin etmişti. Söz konusu hava araçları da uzun süredir Eş Şebab'a karşı aktif olarak kullanılıyor.

Eş Şebab Türkiye, ABD ve Batılı ülkelerce desteklenen Mogadişu yönetimini devirmek ve Afrika Boynuzu ülkesinde İslam hukukuna dayalı bir yönetim kurmak için yıllardır birçok Batılı ve Afrika ülkesine karşı savaşıyor.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 26.3.2025 12:01

İLGİLİ HABERLER

Onceki Sayfa
Sonraki Sayfa