Ekonomi
  • 3.6.2018 17:04

Türkiye'den İsrail'e ekonomik savaş!

İsrail'de Ocak 2012'de kurulan liberal, siyonist, merkez parti Yesh Atid üyesi milletvekili Mickey Levy, Türkiye'nin İsrail'e karşı bilinçli bir ekonomik savaş başlatmış olduğunu söyledi.

Euronews'in haberine göre Arutz Sheva 7 gazetesine konuşan Yesh Atid üyesi milletvekili Mickey Levy, şunları söyledi:

"Var olan durumda ucuz Türk malları sel gibi İsrail pazarına akıyor. Bu gidişle birçok İsrail fabrikasında işçi çıkartmalar başlayacak. Örneğin Hayfa'da bulunan Phoencia cam fabrikası. 240 işçi Türkiye'den ithal edilen ucuz cam nedeniyle işinden oldu. Aynı şey Beyt Şemeş'teki Harvut çimento fabrikasında meydana geldi. Eğer ucuz Türk çimentosu pazara girmeye devam ederse bu fabrika çöker."

Bazı alanlarda Türkiye'den ucuz malların önünü kesmeyi başardıklarını ve parayı yerel üretime yönlendirdiklerini aktaran bu ticaret stratejisinin sadece İsrail'e karşı mı yoksa dünya genelinde Türkiye'nin izlediği bir politika mı olduğunu henüz anlayamadıklarını, İtalya'da da Türk malları nedeniyle benzer sorunların yaşandığını kaydetti.

"BİR DEVLET POLİTİKASI DİYEMEM"

İtalya'ya ucuz Türk camları sokulduktan sonra endüstrinin yerle bir olduğunu ardından Türk firmaların fiyat yükselttiğini ileri süren Levy, yine de bunun bir devlet politikası olduğunu söyleyebilmek için İsrail'in elinde henüz yeterli bilgi olmadığını sözlerine ekledi.

Levy şu ifadeleri kullandı:

"Dikkatli olmak zorundayız. Bu durum bizim başımıza da gelebir. Belki şimdi bazı şeyleri daha ucuza alıyoruz ama zamanla bunun bedelini pahallıya ödeyebiliriz. Çin ve Kore'den de ucuz mallar alıyoruz ama bu mallar yerel pazarımızda hali hazırda üretilmeyen şeyler. Oysa Türkiye'den gelenler bizim kendi ürettiğimiz kalemler ve elbette coğrafi yakınlık nedeniyle daha da hesaplı olarak gelen ürünler."

Güncellenme Tarihi : 3.6.2018 17:06

İLGİLİ HABERLER