Gündem
  • 30.3.2014 23:26

Türkiye'nin türbanlı ilk belediye başkanı

Konya'nın Meram ilçesinde, AK Parti'den aday olan Fatma Toru, yüzde 69,79 ile seçim yarışını kazandı.Konya'nın Meram ilçesinde yüzde 35'i açılan sandıktan AK Parti çıktı. AK Parti'nin başörtülü Beledi Başkan adayı Fatma Toru, seçim yarışını önde götürerek, kazandığının sinyallerini verdi.

"KADINLARIN SİYASETE DAHA FAZLA KATILMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Konya’nın ilk kadın belediye başkan adayı olan ve resmi olmayan sonuçlara göre başkan seçilen başörtülü aday Fatma Toru seçim sonuçlarının açıklandığı sırada açıklamalarda bulundu.
İlk kadın belediye başkan adayı olarak aldıkları sonuçlardan dolayı gurur duyduğunu belirten Meram İlçe Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, Türkiye’de ilkleri yaşadıklarını belirterek, “Bireysel inanç ve tercihlerinden dolayı şu ana kadar siyasal alanda, kamusal alanda hak ettiği yere ulaşamayan hanımlarımız adına, şu anda öncü konumundayız. Belli bir misyonumuz var. Bu misyonumuzla inşallah seçimden sonra da duruşumuzu koruyarak, başarımızı sergileyerek, performansımızı sergileyerek misyonumuzla, vizyonumuzla inşallah diğer hanım kardeşlerimizin de yolunu açmış olacağız. Onlara da yerel yönetimlerde aktif siyaset yolunu daha güçlü bir şekilde açmış olacağız. Bu çerçevede hanım kardeşlerimiz yıllardır aktif siyasette özellikle yer alma noktasında çok düşük oranlara sahipti. AK Parti iktidarı sayesinde son 12 yıldır hanımların siyasette yer alması ile ilgili oranlar oldukça arttı. En çok milletvekili şu anda AK Parti’de mevcut durumda. Ancak yerel siyasetteki bu katılım oranı hanımlarımızda yüzde 1’in altındaydı. Bu dönemde sayın Başbakan’ımızın özellikle düşünceleri ve bu konuyla ilgili ilkeleri çerçevesinde ve AK Parti politikaları çerçevesinde hanımlarımıza da bu yol açılmış oldu. Tabi ki sadece hanım olmak yeterli değil. Burada belirli bir liyakat ve donanım da gerekiyor ve inşallah bu liyakat ve donanımımızla birlikte şu anda 18 yıllık bir birikimimiz var. Bu birikim çerçevesinde duruşumuzla hem hanım adayı olarak hem de başörtülü bir hanım adayı olarak ilkleri gerçekleştirmek sorumluluğumuzu arttırıyor. İnşallah biz bunun bilincinde ve vebalinde olarak bu dönemde en güzel hizmetlerimizi yapmaya gayret göstereceğiz. Bunun için seferber olacağız. Tabi ki bu seçimlerde milli irade oldukça önemliydi. Şu anda Türk Milleti olarak halkımız bilinçli bir şekilde milli iradeden yana, yoğun bir şekilde katılımla güçlendirmiş oldu ve istikrar ortamı inşallah devam edecek. Türkiye’nin 2023’e ulaşma yolundaki hedefleri reformları daha hızlı bir şekilde devam etmiş olacak. Çok daha güçlü bir Türkiye yolunda 2023 hedefi yolunda Meram olarak üzerimize düşeni yapacağız ve önümüzdeki 5 yıl Meram’ın yılı olacak, altın yılı olacak. Çünkü ben bir hanım aday olarak, özellikle hanım duruşuyla, hanım üslubuyla, hanım duygusal zekâsıyla, birikimimizle, şu ana kadarki tecrübemizle inşallah daha fazla çaba sarf edeceğiz. Çünkü hanımlar bu noktada bir eş olarak, bir anne olarak sorumlulukları her zaman fazla olmuştur. Konya halkı olarak Sayın Başbakan’ımız ile Konya’dan böyle bir takdirde bulunması ve bu fişeği Konya’dan ateşlemesi adına söylüyorum. Konya halkı da Sayın Başbakan’ımıza en güzel cevabı verdi. Konya halkına da teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 

Fatma Toru kimdir?

Fatma Toru, 1972 yılında Konya'da doğudu. İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladı. 1994'te Selçuk Ünversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Meram Belediyesinde, Çaybası Kentsel Dönüsüm Projesi sorumlusu olarak görev yapmıştı. Fatma Toru, Evli ve 2 çocuk annesi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:27

İLGİLİ HABERLER