Spor
  • 16.9.2024 16:00

Üç büyüklerin UEFA'yı kazanma ihtimali hesaplandı

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa Ligi ihtimali belli oldu

Football Meets Data adlı bir simülasyon şirketi, UEFA Avrupa Ligi'ne katılan takımlarım muhtemel ilerleyişini açıkladı. Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın turnuvada neler yapabileceği de bu simülasyona göre belli oldu.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ilk defa aynı anda ülkemizi aynı turnuvada temsil edecek. Football Meets Data şirketi de UEFA Avrupa Ligi'ne katılan takımların muhtemel ilerlemesini paylaştı. Buna göre Üç Büyükler'in de turnuvada nasıl bir performans sergileyeceği de simülasyon tarafından açıklandı.

BEŞİKTAŞ

BEŞİKTAŞ

Simülasyona göre Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale çıkma ihtimali %7. Siyah-Beyazlılar'ın turnuvada yarı finale yükselme ihtimali %2 iken finale kalma ve şampiyon olma ihtimali ise %1.

 

FENERBAHÇE

FENERBAHÇE

Ülkemizi temsil eden bir diğer takım olan Fenerbahçe'nin çeyrek finale kalma ihtimali ise epey yüksek. Simülasyona göre Sarı-Lacivertlier %28 oranla UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalabilir.

 

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasarayın Avrupa Ligi ihtimali belli oldu

Sarı-Lacivertliler'in yarı final ihtimali %15 iken final ihtimali %7, şampiyon olma ihtimali ise %4.

GALATASARAY

GALATASARAY

Son iki senenin şampiyonu Galatasaray'ın UEFA  Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselme ihtimali, temsilcilerimiz arasında en yüksek orana sahip takım olarak göze çarpıyor. Sarı-Kırmızılılar, %35 ihtimalle turnuvada çeyrek finale kalabilecek.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasarayın Avrupa Ligi ihtimali belli oldu

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde yarı finale kalma oranı %17, finale kalma oranı %8 ve şampiyon olma oranı ise %4 .

Ayrıca Galatasaray, Avrupa Ligi'ni kazanma şansı bakımından 10. sırada yer alırken son 24'e kalma şansı bakımından ise 2. sırada yer alıyor.

Güncellenme Tarihi : 16.9.2024 16:07

İLGİLİ HABERLER