Sağlık
  • 13.9.2021 22:15

Uğur Şahin: Sonbahar'da vaka sayıları artacak 3. dozu olun

Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine konuşan Şahin, iki doz aşı olan yetişkinlere de güçlendirici mahiyetteki üçüncü doz aşıların yapılması çağrısını yineledi.

Şahin konu ile ilgili yaptığı açıklamada 'Zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü doz aşı yaptırmaları son derece mantıklı olur' dedi.

Şahin, Sonbahar aylarında vaka sayılarında artış beklediğinin de altını çizdi.

BioNTech CEO'su Uğur Şahin, iki doz aşı olan yetişkinlere de güçlendirici mahiyetteki üçüncü doz aşıların yapılması çağrısını yineleyerek, bu yıl 5-11 yaş arasına da Kovid-19 aşısı uygulanabileceğini söyledi.

BioNTech şirketinin CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin, aşılar ile ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine konuşan Şahin, iki doz aşı olan yetişkinlere de güçlendirici mahiyetteki üçüncü doz aşıların yapılması çağrısını yineleyerek, "Zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü doz aşı yaptırmaları son derece mantıklı olur. Bugüne kadar yaptığımız araştırmalar ve İsrail'den gelen ilk veriler, üçüncü dozdan sonra yeni varyanta karşı korumanın tamamen geri kazanıldığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Şahin, çocuklara yönelik Kovid-19 aşısı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, Kovid-19 aşısını bu yıl içerisinde 5 ila 11 yaş arasında çocuklara uygulamaya başlayabileceklerini açıkladı. Şahin, "Şayet tüm veriler iyi görünür ve yetkili makamlar onay verirse, bunun gerçekleşebileceğini düşünüyorum" dedi.

Güncellenme Tarihi : 13.9.2021 23:57

İLGİLİ HABERLER