Gündem
  • 12.8.2021 09:40

Ülkücüler Alanya'da asılan Afganistan bayrağını indirdi

Afganların Alanya'da astığı bayrak Ülkü Ocakları tarafından indirildi

Alanya'da bir otelin sahilindeki direğe asılan Afganistan bayrağı, MHP Alanya ilçe teşkilatı tarafından indirilerek yerine Türkiye ve Azerbaycan bayrakları asıldı.

Alanya'da bir otelin sahilindeki direğe, iki Afgan genç tarafından Afganistan bayrağı asılmış, cep telefonu kamerası ile kaydedilen görüntüler tepkilere sebep olmuştu. Afgan gençlerin astığı bayrağa MHP Alanya ilçe teşkilatı müdahale etti.

'Varolsun ülkü ocakları'

MHP alanya ilçe teşkilatındaki görevliler, direkteki Afganistan bayrağını indirerek yerine Türkiye ve Azerbaycan bayrakları astı. Eylemi, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan duyurdu. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Türkdoğan, "Alanya Ülkü Ocaklarımız tarafından, Sahile asılan Afgan bayrağı indirilmiş, yerine şanlı Türk bayrağımız ve kardeş ülke Azerbaycan Bayrağımız göndere çekilmiştir. Varolsun Ülkü Ocakları." dedi.

Alanya plajında tepki çeken videonun ardından Türk ve Azerbaycan bayrağı çekildi

Alanya’da bir plajda iki Afgan gencin Afganistan bayrağını bayrak direğine çektiği videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşması, tepki çekti. Afgan gençlerin 3 ay önce görüntüleri çektiği, ülkelerine döndükten sonra videoyu paylaştığı belirlendi.

Alanya'da plajda Afganistan bayrağı tartışması: Antalya Valiliği açıklama yaptı

Bu videonun sosyal medyada yayınlanmasının ardından harekete geçen Alanya Ülkü Ocakları üyeleri, bugün bayrağın asılı olduğu plaja gitti. Göndere çekilen Afganistan bayrağını indiren Ülkü Ocakları üyeleri, ardından Türkiye ve Azerbaycanbayraklarını göndere çekti.

Alanya'da plajda Afganistan bayrağı tartışması: Antalya Valiliği açıklama yaptı

Antalya Valiliği, plajda Afganistan bayrağı dikilmesi görüntüleri hakkında "Görüntü 2018 yılına ait olup görüntüdeki şahıs ülkemiz vatandaşıdır ve Emniyette işlemleri devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

Antalya Valiliği, Alanya'da bir plaja Afganistan bayrağı çekildiğine dair sosyal medyada gündem olan görüntüler üzerine açıklama yaptı.

"Bugün sosyal medyada çıkan Alanya’da bayrak asma ile ilgili haberlerde çıkan görüntülerdeki ilki 2018 yılına ait olup görüntüdeki şahıs ülkemiz vatandaşıdır ve Emniyette işlemleri devam etmektedir." denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İkinci görüntüdekiler ise görüntünün çekildiği yerin personeli olup oradaki birden fazla ülkenin bayrağının bulunduğu direklerden sadece birinin gösterildiği anlaşılmakla birlikte ilgili şahıslar Emniyet müdürlüğümüzce tespit edilerek konu Başsavcılığımıza intikal ettirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Güncellenme Tarihi : 12.8.2021 10:18

İLGİLİ HABERLER