Yaşam
  • 31.5.2022 14:48

Ünlüleri geçmişindeki olumsuz haberlerini sildirme vaadiyle dolandırdılar

Ünlüleri ve instagram fenomenlerine milyonlarca liralık 'geçmişi silme' dolandırıcılığı!

Son dakika haberler: Ünlüleri şoke eden dolandırıcılık! 'Hakkınızdaki olumsuz haberi kaldırtacağız' vaadiyle ünlülerden milyonlarca lira alıp, medya kuruluşlarına da sözde mahkemeden çıkarılmış sahte erişim engeli kararı gönderdiği ileri sürülen İlknur Ö. ile Uğur Y. tutuklandı. İşte filmleri aratmayacak dolandırıcılığın hikayesi.

 Instagram fenomeni Zeynep Özbayrak ve birçok ünlü isme dolandırıcılık şoku... Geçtiğimiz aylarda bazı yayın organlarına gönderilen maillerde, ellerinde erişim engeli olduğunu ileri süren bazı şüpheliler, bazı haberlerin kaldırılmasını talep etti. Ardından söz konusu kurumları arayan şüpheliler, ellerinde mahkeme kararı olmasına rağmen haberleri kaldırmayan kurum çalışanlarını tehdit etti.

İşte filmleri aratmayacak dolandırıcılığın çarpıcı detayları

20 ÜNLÜ İSİMLE PAZARLIĞA OTURDU!

İddialara göre ünlüleri hedef alan şebeke, önce sahte belge hazırlayarak medya gruplarını kandırmaya çalıştı. Instagram fenomeni Zeynep Özbayrak, Prof. Dr. Yalçın Karakoca gibi 20'ye yakın ünlü isimle pazarlığa oturdu. Gönderilen maillerde ise ünlü ceza avukatı Prof. Dr. Ersan Şen'in isminin kullanıldığı ileri sürüldü. Artan şikayetler üzerine durum inceleme altına alındı. Kurumlara gönderilen sözde kararların, 'gerçek mahkemelerce' gönderilmediği, sahte olduğu belirlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

SAHTE MAHKEME KARARLARI İLE ERİŞİM ALDILAR

İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını derinleştirdi. Bahsi geçen maillerle ulusal yayın organlarına gönderilen erişim engeli taleplerinin elle hazırlanan sahte belgeler olduğu ortaya konuldu.

Belgelerin orijinal Sulh Ceza Hâkimliği kararlarıyla bire bir benzerlik gösterdiği, mahkeme adı, hâkim ve kâtip adı, sicil bilgileri yer alırken, kararda kaldırılmak istenen haberlerin linklerine yer verildi.

Son dakika | Ünlüleri ve instagram fenomenlerine milyonlarca liralık ’geçmişi silme’ dolandırıcılığı!

AVUKATLAR HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

Maillerde ismi kullanılan ve mağdur sıfatıyla ifadesi alınan Prof. Dr. Ersan Şen, mail hesabının kendi isim ve soy isim bilgileriyle oluşturulsa da kendisi tarafından kullanılmadığını aktardı.

Yine bir başka avukat ifadesinde isminin kullanıldığını belirterek, "Maille gönderilen kararların sahte olduğunu fark etmeyip haberleri kaldıran yayın organları var. Baro üzerinden bana ulaşan muhabirlere durumdan haberdar olmadığımı söylememe rağmen kendimi inandıramadım.

Hakkımda defalarca Baro'ya şikâyet yapıldı. Ben de adımı kullanarak bu tarz kirli oyunlara alet eden kişi ya da kişilerden şikâyetçiyim" dedi.

İŞ DÜNYASI VE ÜNLÜLERİ HEDEF ALDILAR

Soruşturmada savcılık, medya kuruluşları ve muhabirleri arayan numara ve mailleri tespit etti. Uğur Y. ve İlknur Ö. adlı şüpheliler yakalandı. Danışmanlık şirketi sahibi olduğunu belirten Uğur Y., telefon numarasının kendisine ait olduğunu doğruladı ve "Benim sahte mahkeme kararlarıyla işim olmaz. Bunlara ayıracak vaktim yok. Sosyete camiasıyla iç içe çalışır, para kazanırım. Böyle içerikleri hazırlamam mümkün değil" iddiasında bulundu. Uğur Y.'nin ortağı olduğu belirlenen İlknur Ö.'nün, ünlülerle iletişim kuran, pazarlık yapan ve popüler kişiler hakkında çıkan tüm olumsuz haberlerin peşine düşerek pazarlık yaptığı belirlendi.

İlknur Ö. ise ifadesinde, fizyoterapist olduğunu anlatarak, "Uğur Y., komşum olur. Tapelerde yer alan konuşmalar iş görüşmesidir. Bu legal bir iştir. Sahte evrak oluşturmam söz konusu değildir." sözleriyle kendisini savundu.

İş adamlarının ve ünlü kişilerin tanıtım ajanslarına ulaşan İlknur Ö.'nün, haberlerin kaldırtmasını kabul eden ünlülerden kaparo aldığı, kaparo sonrası hazırlanan sahte evrakları PR ajansına gönderdiği ve milyonlarca lira para kazandıkları ortaya çıktı. Uğur Y. ile İlknur Ö. tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 31.5.2022 22:00

İLGİLİ HABERLER