Spor
  • 1.7.2018 00:59

Uruguay çeyrek finalde

2018 Dünya Kupası son 16 maçında Uruguay, Portekiz'i 2-1 mağlup ederek tur atladı. Dünya Kupası son 16 turu maçında Uruguay ile Portekiz, karşı karşıya geldi. Hızlı başlayan karşılaşmada, iki takım da birbirine üstünlük kurmak için iyi bir mücadele verdi. Maçta golü erken bulan taraf ise Uruguay oldu. 7. dakikada Luis Suarez'in ortasına iyi yükselen Edinson Cavani, şık bir kafa vuruşu ile takımını öne geçirdi. Erken gelen golün ardından ilk yarıda başka gol olmadı ve devre Uruguay'ın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıya daha etkili başlayan Portekiz, beraberliği Beşiktaşlı oyuncu Pepe ile buldu. 55. dakikada Raphael Guerreiro'nun asistinde Pepe ağları sarsarak skoru 1-1 yaptı. Fakat Portekiz'in gol sevinci uzun sürmedi. 62. dakikada Edinson Cavani, Uruguay'ı bir kez daha öne geçirdi. Golün ardından bir kez daha beraberlik arayışına giren Portekiz, bütün baskısına rağmen golü bulamadı ve mücadele Uruguay'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.  Kupada çeyrek finale yükselen Uruguay, Fransa'nın rakibi oldu. Mücadele 6 Temmuz Cuma günü oynanacak.  Karşılaşmada Uruguay'ın Galatasaraylı kalecisi Fernando Muslera 90 dakika, Portekiz'in Beşiktaşlı oyuncusu Pepe 90 dakika ve bir diğer Beşiktaşlı Ricardo Quaresma 65. dakikada oyuna dahil olarak ter döktü İşte Uruguay Portekiz maçına dair tüm ayrıntılar..

Rusya'da devam eden 2018 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turu maçında Portekiz'i 2-1 yenen Uruguay, çeyrek finale çıktı.

Karşılaşmanın 6. dakikasında gelişen Portekiz atağında, Bernardo Silva'nın pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Ronaldo'nun yerden şutunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

7. dakikada Luis Suarez'in sol taraftan ceza alanına ortaladığı topa arka direkte yükselen Cavani, kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

22. dakikada Uruguay'ın ceza alanı önünden kazandığı serbest atışta topun başına Luis Suarez geçti. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci Patricio meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Uruguay'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

55. dakikada Guerreiro'nun sol taraftan ceza alanına ortaladığı topa iyi yükselen Pepe'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1

62. dakikada Luis Suarez'in pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Cavani, meşin yuvarlağı ayağının içiyle yaptığı vuruşla uzak köşeden ağlarla buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda skoru koruyan ve Portekiz'i 2-1 mağlup eden Uruguay, çeyrek finale yükseldi ve Fransa'nın rakibi oldu.

Fransa ile Uruguay arasındaki çeyrek final maçı, 6 Temmuz Cuma günü Nizhny NovgorodStadı'nda oynanacak.

Uruguay Dünya Kupası Kadrosu

Kaleciler: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Vasco da Gama), Martin Campana (Independiente)

Savunma: Diego Godin, Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), Sebastian Coates (Sporting Lizbon), Maximiliano Pereira (Porto), Gaston Silva (Independiente), Martin Caceres (Lazio), Guillermo Varela (Penarol)

Orta saha: Nahitan Nandez (Boca Juniors), Lucas Torreira (Sampdoria), Matias Vecino (Inter), Rodrigo Bentancur (Juventus), Carlos Sanchez, Giorgian de Arrascaeta (Cruzeiro), Diego Laxalt (Genoa), Cristian Rodriguez (Penarol)

Forvet: Cristhian Stuani (Girona), Maximiliano Gomez (Celta Vigo), Jonathan Urretaviscaya (Monterrey), Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), Luis Suarez (Barcelona)

Portekiz Dünya Kupası Kadrosu

Kaleciler: Anthony Lopes (Olympique Lyon), Beto (Göztepe), Rui Patrício (Sporting Lizbon)

Savunma: Bruno Alves (Glasgow Rangers), Cedric Soares (Southampton), Jose Fonte (Dalian Yifang), Mario Rui (Napoles), Pepe (Beşiktaş), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Ricardo Pereira (Porto), Ruben Dias (Benfica)

Orta saha: Adrien Silva (Leicester City), Bruno Fernandes (Sporting Lizbon), Joao Mário (West Ham United), Joao Moutinho (Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv Moskova), William Carvalho (Sporting Lizbon)

Forvet: Andre Silva (Milan), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting Lizbon), Gonçalo Guedes (Valencia), Ricardo Quaresma (Beşiktaş).

Aralarındaki maçlar

İki ekip bugüne kadar yalnızca 2 kez karşı karşıya geldi. Uruguay ile Portekiz tarihlerinde ilk kez 26 Haziran 1966’da Portekiz’in başkenti Lizbon’da karşılaştı. Hazırlık maçını ev sahibi ekip 3-0 galip tamamladı. Taraflar son olarak 2 Temmuz 1972’de Brezilya’da kozlarını paylaştı. Brezilya Kurtuluş Kupası’ndaki maç 1-1 sona erdi.

Güncellenme Tarihi : 1.7.2018 00:11

İLGİLİ HABERLER