Uzmanlar uyardı: Koronavirüsün bir belirtisi daha ortaya çıktı!
Çin'in Vuhan kentinde ortaya ve küresel bir salgına dönüşen koronavirüsün yeni bir belirtisi daha ortaya çıktı. Fransa Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, burun tıkanmadan koku alamamanın virüsün yeni bir belirtisi olabileceğini ve bu durumdaki kişilerin doktorlarıyla irtibata geçmesi gerektiğini söyledi.
Çin'den sonra virüsün en çok can aldığı Avrupa zor günler geçiriyor. İtalya, İspanya ve İngiltere gibi ülkelerde can kayıpları hızla artarken Fransa'da, yeni tip koronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 450'ye, vaka sayısı 12 bin 612'ye çıktı.
Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, düzenlediği basın toplantısında, virüs tespit edilen kişi sayısının 1617 artışla 12 bin 612'ye yükseldiğini belirtti. Virüsü taşıyanların arasında yoğun bakımda tedavi gören hastaların sayısının 1297'ye çıktığını aktaran Salomon, 1587 kişinin de tedavinin ardından sağlığına kavuştuğunu söyledi.
Jerome Salomon, salgın nedeniyle son 24 saatte 78 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve böylece hayatını kaybedenlerin sayısının 450'ye yükseldiğini duyurdu.
Jerome Salomon, şu ana kadar 50 binden fazla virüs testi yapıldığını da dile getirdi. Ölenlerin yüzde 87'sinin 70 yaş üstünde olduğunu kaydeden Salomon, virüsle mücadelede en iyi yöntemin evde kalmak olduğunu vurguladı.
Burun tıkanmadan koku alamamanın koronavirüsün yeni bir belirtisi olabileceğine dikkati çeken Salomon, bu durumdaki kişilerin doktorlarıyla irtibata geçmesi gerektiğini belirtti.
Çin'deki 3 hastanede 204 enfekte kişi üzerinde yapılan incelemenin bulguları, "American Journal of Gastroenterology" adlı dergide yayımlandı. Uzmanlar, vakaların yüzde 48,5'inin solunum yolundaki semptomlarla eş zamanlı yaşanan ishal, iştahsızlık ve bulantı gibi sindirim sistemi sorunlarından şikayetçi olduğunu açıkladı.
Sadece ishalden muzdarip bazı vakalarda ateş veya öksürük bulgusuna rastlanmadığına dikkat çekildi.
Yine sindirim sistemi şikayetleri bulunan vakalarda, ilk belirtilerin görülmesinden hastaneye kaldırılmaya kadar geçen sürenin, bu şikayetleri olmayanlardan bir buçuk gün daha uzun olduğu (9 gün) belirtildi. Çalışmada sadece solunum yolu sıkıntısı bulunan kişilerin daha hızlı iyileştiği gözlemine de yer verildi.
Güncellenme Tarihi : 22.3.2020 16:29