Yaşam
  • 8.9.2006 09:52

"VAJİNAMIN ŞEKLİNİ BOZDU" DAVASI!..

Antalya’da oturan 36 yaşındaki H.M.A. idrar kaçırma şikayetiyle gittiği Aşır Aksu Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Mehmet Tezer’in ameliyat sırasında "vajinasının şeklini bozduğunu" öne sürerek mahkemeye başvurdu. H.M.A. "Anestezi lokal olarak yapıldı. Operasyon sırasında bana sormaları gerekirdi"dedi.

GEÇEN 12 Nisan günü idrar kaçırma rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olan, ancak operasyondan sonra cinsel organının dış kısmının kesildiğini fark eden 2 çocuk annesi H.M.A, kendi onayı olmadan vajinasının şeklini bozan doktordan şikayetçi oldu. Vajinasındaki bıçak izleri nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu belirten H.M.A. operasyonu gerçekleştiren Dr. Tezer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak İl İdare Kurulu, 25 Mayıs 2006’da aldığı kararla Dr. Tezer’in yargılanmasına izin vermedi.

BANA SORABİLİRLERDİ

Bu karara itiraz eden H.M.A. "Geleceğim karartıldı. Bir süre önce eşimden boşandım. Yeniden evlenmeyi hayal ederken, erkeklerden kaçar hale geldim" dedi.

Ev kadını H.M.A. Dr. Mehmet Tezer’in sertlik olduğu gerekçesiyle vajinasının dış kısmını operasyon sırasında kestiğini, bunu yaparken kendisinin onayının alınmadığını kaydetti.

’PARA İÇİN’ İDDİASI

H.M.A. "Anestezi lokal olarak yapıldığı için ameliyat sırasında bile izin alınabilirdi. Ameliyattan sonra evde aynayla genital bölgeme bakarken şok yaşadım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" diye konuştu.

H.M.A. yapılan operasyonun "kusurlu hizmet" kapsamına girdiğini belirterek Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Antalya Şubesi’ne başvurdu. Şube Başkanı Avukat Abdullah Özçulcu ise soruşturma izni verilmemesi kararının kaldırılması için 20 Haziran 2006’da Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurduklarını söyledi. Özçulcu, tamamen gereksiz olan bu operasyonun döner sermayeden daha fazla para almak için yapılmış olabileceğini ileri sürdü. Dr. Tezer ise görüşme istemimizi kabul etmedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:39

İLGİLİ HABERLER