Medya
  • 20.6.2008 11:00

VAKİT GAZETESİ'NİN TABELA PANİĞİ

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, basın yoluyla hakaret gerekçesiyle açtıkları davalarda tazminat kazananların Vakit Gazetesi’nden para tahsil edemediklerini yazdı. Tazminatı tahsil etmek isteyenlerin, Vakit’in tüm ilan gelirlerinin Adana İstiklal Mahallesi, İstiklal Caddesi 44 numarada bulunan Arslan Güneydoğu Gazetecilik Matbaacılık ve Kağıtçılık A.Ş.’ye temlikli olduğu gerekçesini öğrendiklerini bildirdi. Ahmet Hakan, "Sahtekarlığın belgeleri" başlıklı yazısında Vakit Gazetesi’nin tazminat ödememek için uyguladığı yöntemi kamuoyuna duyurdu.

Yazının yayınlanması üzerine, binanın önünde yer alan Arslan Güneydoğu Gazetecilik Matbaacılık ve Kağıtçılık A.Ş, Milli Gazete Adana Bölge Müdürlüğü ve Vakit Gazetesi’nin tabelalarından, Vakit Gazetesi’ninki alelacele kaldırıldı. Yönetim Kurulu Başkan vekili ve Genel Müdürü Veysel Aslan, kendilerinin Vakit Gazetesi’yle herhangi bir göbek bağlarının bulunmadığını belirterek, "Ben Cumhuriyet Gazetesi’ne ne kadar yakınsam Vakit Gazetesi’ne de o kadar yakınım. Ben alacaklarıma karşılık böyle bir yöntem uyguladım başkalarına da bu yöntemi uyguluyorum" dedi.

’Köşe yazısıylabir ilgisi yok’

Vakit Gazetesi’nin Adana’da kendi matbaasını kurduğunu ve bir süredir kendi baskılarını burada yaptıklarını belirten Aslan, "Adana dışındaki baskılarını yine biz yapıyoruz ama buradaki baskıyı artık biz yapmadığımız için de tabelayı kaldırdık. Tabelanın kaldırılmasının, Ahmet Hakan’ın köşe yazısıyla bir ilişkisi yok" dedi ve ekledi: "Vakit’in borçlarından kurtulmak için şirketimizle muvazaalı (anlaşmalı) bir ilişki mi kurduğu iddiası da hayal ürünüdür. Şirketimize ait tesislerimizde baskısı yapılan Vakit Gazetesi ile oluşan ticari alacaklarımızla ilgili olarak ’Basın İlan Kurumu Gelirlerine’ yasal işlem uygulanmıştır. Benzeri işlemler, tesislerimizde baskısı yapılan ancak tahsilat konusunda sorun yaşadığımız bazı ulusal ve yerel gazetelere de uygulanmıştır. Vakit Gazetesi de bunlardan sadece biridir."

1 gece önce duruyordu

Ahmet Hakan dün Vakit Gazetesi’yle ilgili ’Sahtekarlığın belgeleri’ adlı bir yazı yayınladı. Yazı yayına çıkmadan önce Hürriyet’in çektiği fotoğrafta Vakit Gazetesi’nin tabelası, konu edilen şirketin tabelasıyla yan yana duruyordu. Ahmet Hakan’ın yazısının çıktığı gün, yani dün ise tabela indirilmişti.

(HÜRRİYET)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:29

İLGİLİ HABERLER