VALİLİĞE SANAL PKK SALDIRISI
MURAT TANER
MERSİN - Mersin Valiliği'nin internet sitesi, terör örgütü PKK sempatizanlarınca hacklendi. Siteye terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını yerleştiren hackerlar, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un ağzından bir de "özür" yazısı yazdı.
Kendilerine "Coldhackers" adını veren hacker grubu, Mersin Valiliği'nin www.mersin.gov.tr adresinden ulaşılan sitesine saldırdı. Hackerlar, siteye Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un ağzından, "Kürt halkından özür diliyorum" başlıklı bir yazı yerleştirdi. Siteye, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve sözde PKK bayrakları ile eylem fotoğraflarından oluşan bir kolaj da yerleştirildi. Valilik, saldırının ardından sitenin yayınını durdurdu.
Vali Hüseyin Aksoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu tür hacklemeler maalesef olabiliyor, onunla ilgili tedbirleri de alacağız" dedi.