Gündem
  • 1.12.2023 10:13

Ve Gazze'de savaş başladı

Gazze'de ateşkes uzatılmadan sona erdi, 'İsrail' savaşa yeniden başlıyor..

Direniş ön saflarda işgalci İsrail güçleriyle karşı karşıya gelirken, İsrail işgal savaş jetleri Gazze Şeridi boyunca hava saldırılarını sürdürüyor.

Gazze'deki Direniş ile Katar ve Mısır'ın aracılık ettiği İsrail işgal grubu arasındaki geçici ateşkes, uzatıldığına dair herhangi bir duyuru yapılmadan Cuma sabahı saat 7.00'de sona erdi .

Kısa bir süre sonra "İsrail", Gazze'deki saldırganlığını yeniledi ve Şeridi ayrım gözetmeksizin bombaladı.

Filistin medya kaynakları, işgal uçaklarının Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerini bombalaması sonucu aralarında Gazze Şeridi'ne düzenlenen işgal baskınlarında şehit olan El Aksa TV kameramanı Abdullah Derviş'in de bulunduğu 8 şehidin öldürüldüğünü bildirdi.Savaşa geri dön
İsrail medyası, siyasi kaynakların Gazze'de savaşın yeniden başlamasına atıfta bulunarak İsrail ordusunun savaş durumuna döndüğünü söylediğini aktardı.

NETANYAHU : SAVAŞ BAŞLADI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cuma günü ofisinden yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, militan grubun ateşkesin ana hatlarını ihlal etmesinin ardından Gazze'de Hamas'a karşı savaşmaya yeniden başladığını söyledi.

Netanyahu, Hamas'ın "bugün kaçırılan tüm kadınları serbest bırakma yükümlülüğüne uymadığını ve İsrail vatandaşlarına roket fırlattığını" söyledi.

Başbakana göre, muharebe misyonunun geri dönüşüyle ​​birlikte “İsrail hükümeti, savaş hedeflerini gerçekleştirmekle yükümlüdür”.

Bu hedeflerin "rehineleri serbest bırakmak, Hamas'ı tasfiye etmek" ve İsrail vatandaşlarının bir daha Gazze'den gelecek bir saldırıyla tehdit edilmemesini sağlamak olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 1.12.2023 13:19

İLGİLİ HABERLER