Gündem
  • 28.10.2024 10:00

Ve tiyatro deşifre oldu.. , İsrail İran'ı saldırıdan saatler önce bilgilendirdi

İsrail saldırıdan önce İran'ı bilgilendirdi mi?

İbranice Walla internet sitesinde yer alan habere göre üç bilgili kaynak, İsrail'in İran'ı saldırıdan saatler önce bilgilendirdiğini ve İran'dan yanıt vermemesini istediğini söyledi . 

Kaynaklar, İsrail'in mesajının daha geniş bir tırmanışı önlemeyi ve iki taraf arasındaki doğrudan saldırıları kontrol altına almayı amaçladığını da sözlerine ekledi.

Kaynaklar, İsrail'in mesajının saldırıdan birkaç saat önce Cuma günü birçok ülke aracılığıyla İranlılara iletildiğini açıkladı. İsrail'in mesajının İran'a iletilmesine daha önce Hollanda'nın İsrail büyükelçisi olarak görev yapan Hollanda Dışişleri Bakanı Kasper Veldkamp da katıldı.

Amerikan internet sitesi Axios, kaynaklardan birinin şu sözlerini aktardı : "İsrailliler İranlılara genel olarak neye saldıracaklarını ve neye saldırmayacaklarını önceden açıkça belirttiler."


Saldırıya katılan kuvvetlerin büyüklüğü neydi?

İbrani medyası, "İsrail Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının son saatlerde İran topraklarında onlarca stratejik hedefe saldırdığını" bildirdi .

Saldırıya F-15, F-16 ve F-35 uçakları, uyarı uçakları, elektronik harp uçakları ve kurtarma uçaklarının katıldığı belirtildi.

İsrail Yayın Otoritesi, "İran'a yönelik saldırıya onlarca savaş uçağı, yakıt ikmal uçağı ve istihbarat uçağı katıldı ve yaklaşık 1.500 kilometre mesafe kat ederek İran'a doğru ilerledi" dedi.

Güncellenme Tarihi : 28.10.2024 09:18

İLGİLİ HABERLER