Dünya
  • 1.8.2024 23:58

Venezuela Silahlı Kuvvetleri Maduro'ya 'mutlak sadakat ve desteğini' teyit etti

Venezuela Silahlı Kuvvetleri Maduro'ya 'mutlak sadakat ve desteğini' teyit etti

Venezuela Savunma Bakanı, Venezuela halkının kararını itibarsızlaştırmak için yüz milyonlarca dolar harcandığını açıklıyor.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yüzde 51 oy alarak yeniden seçildiği 28 Temmuz seçimlerinin sonuçlarını inkar etmeye yönelik ulusötesi aşırı sağcı örgütlerin istikrarsızlaştırıcı çabaları konusunda uyardı .

"Ulusal Bolivarcı Silahlı Kuvvetler (FANB), pazartesi günü ülkenin çeşitli bölgelerinde aşırı sağın teşvik ettiği şiddet eylemlerini şiddetle reddediyor" dedi ve sözde Küçük Komutanlıklar ("Comanditos") tarafından işlenen belirli eylemleri hatırlattı.

Padrino, bu tür eylemlerin, mağlup olanların "önceden tasarlanmış bir planı" olduğunu ve "sosyal ağlar tarafından desteklenen ve ABD emperyalizminin desteklediği " bir medya darbesi girişiminin parçası olduğunu belirtti .

Bakan, bunu "en üst düzeyde faşizm" olarak nitelendirerek, " Venezuela halkının seçimlerde gösterdiği yurttaşlık bilincini" itibarsızlaştırmak için yüz milyonlarca dolar harcandığını açıkladı .

Padrino, "Guarimbas" olarak adlandırılan kentsel şiddetin, sözde liderlerin korkakça davranarak suçluları kışkırtması sonucu masum insanların ölümüne yol açtığını vurguladı.

Bu kişilerin çoğunun kimliklerinin tespit edildiğini, yakalandığını ve yargılandığını duyuran yetkili, aşırı sağcı aktivistlerin Başçavuş Jose Torrents'in ölümünden ve 23 asker ile 25 polis memurunun yaralanmasından sorumlu olduğunu doğruladı.

Padrino, "Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti'nin Anayasal Başkanı ve halk tarafından meşru bir şekilde yeniden seçilen ve seçim yetkilileri tarafından 2025-2031 yılları arasındaki başkanlık dönemi için ilan edilen Başkomutanımız" Nicolas Maduro'ya tam sadakat ve desteğini yineledi.

Ayrıca, "barışa olan sarsılmaz bağlılığımızı" yineleyerek, Anayasa'ya, yasalara ve insan haklarına her zaman saygı göstererek, ülke toprakları boyunca iç düzeni korumak için güçlü bir şekilde hareket edeceğimizi belirtti."

Güncellenme Tarihi : 2.8.2024 00:18

İLGİLİ HABERLER