Gündem
  • 15.6.2024 12:00

Yahudi işadamı Doğan Kasadolu hükümete seslendi.. İsrail ordusunda savaşan Türk vatandaşlarını vatandaşlıktan atın

Yahudi işadamı Doğan Kasadolu'dan anlamlı çıkış: İsrail ordusuna katılanlar atılsın

Yahudi asıllı Türkiye vatandaşı işadamı Doğan Kasadolu, soykırımcı İsrail ordusuna katılarak Gazze’de savaşan TC uyruklu şahısların vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini söyledi. Kasadolu, Hamas'ın ise terör örgütü olmadığını vurguladı.

YouTube deletes video of Turkish businessman saying Armenian Genocide is  “slander of the century”

 

Kendisini “Vatanına bağlı Osmanlı Yahudisi” olarak tanımlayan, Gazzeli çocuklar için yardım kampanyalarına katılan, bağımsız Filistin devletini savunan musevi işadamı Doğan Kasadolu çarpıcı çıkışlarına bir yenisini daha ekledi. Kasadolu, hem Türkiye hem İsrail vatandaşlığı bulunup 7 Ekim’den sonra İsrail ordusuna katılan şahısların TC vatandaşlığından çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kasadolu, TBMM gündemine taşınan teklife destek verdiğini söyledi. Kasadolu ayrıca, Gazze’de kurtuluş savaşı veren Hamas’ın terör örgütü olarak nitelendirilemeyeceğini belirtti.

Doğan Kasadolu, Yeni Akit gazetesine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

♦ İsrail’de savaş faaliyetlerinde bulunan Yahudiler yani Türk vatandaşı olan Yahudiler varsa onların bulunmasını istiyoruz. Ben bu kanun teklifini yürekten destekliyorum. Bu tür insanları da protesto ediyorum, telin ediyorum. HÜDAPAR’ın Meclis’e taşıdığı teklifi yürekten destekliyorum.

♦ Yalnızca bugün değil, aylardır bu konu üzerinde duruyorum. Hatta bundan 10 sene önce yine bu konu gündeme gelmiş, Ankara’da bir suç duyurusu olmuştu. Fakat netice çıkmadı. Şu anda İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Türkiye’de yaşayıp da İsrail’e gidip savaşıp tekrar geri dönenler hakkında araştırma yapıyor.

♦ Biz Türk’üz. Türkiyemizin menfaati neredeyse oradayız. Bu savaşta Türkiye durumunu ve duruşunu belli etmiştir. Bu savaşta biz Hamas’ın yanında yer aldık ve almaya devam ediyoruz. Hiç kimse gelip de Hamas’a terörist diyemez. Çünkü bizim duruşumuz belli. Politikamız belli.

Güncellenme Tarihi : 15.6.2024 11:27

İLGİLİ HABERLER