KAYNAK : Haber Vitrini
İSTANBUL - Yapı ve Kredi Bankası, ortaklık yapısını açıkladı. Yapı Kredi'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, yüzde 41.8'i halka açık bankada, doğrudan ve dolaylı olarak yüzde 10'un üzerinde pay sahibi olarak BDDK'nın kararından etkilenen ortaklar, Sınai ve Mali Yatırımlar Holding, Pamukbank, Çukurova Holding, Pamukspor ve Pamuk
Factoring olarak bildirildi.
Pamukbank'ın dün Fon'a devrinden sonra bir açıklama yapan
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Engin Akçakoca, iki banka arasındaki ilişki nedeniyle Yapı ve Kredi Bankası'nın sermaye çoğunluğunu temsil eden ve Çukurova Grubu'na ait hisselerin, temettü hariç ortaklık haklarının da Fon'a geçtiğini duyurmuştu.
Açıklamanın ardından, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Emin Karamehmet ile Osman Berkmen görevlerinden almış ve yerlerine Halit Soydan ile Hasan Eken atanmıştı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:15