Gündem
  • 28.6.2024 21:25

Yemen güçleri İsrail'e bağlı başka bir gemiyi vurdu

Yemen güçlerinin USV'si İsrail'e bağlı başka bir gemiyi vurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Irak Direnişiyle Hayfa'yı hedef alan ortak bir operasyon düzenledi ve İsrail'e bağlı bir gemiyi daha vurdu.

YAF sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, Perşembe akşamı yaptığı açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Kızıldeniz'de İsrail'e bağlı bir ticaret gemisini insansız hava ve su üstü araçlarının yanı sıra gemisavar füzeler kullanarak vurduğunu duyurdu. 

Saree, YAF'ın iki operasyon gerçekleştirdiğini, bunlardan ilkinin Irak'taki İslami Direniş'le ortak operasyon olduğunu ve bu operasyonda işgal altındaki Hayfa'daki önemli bir İsrail üssüne çok sayıda seyir füzesi fırlatıldığını söyledi. 

İkinci saldırı YAF'ın İnsansız Hava Kuvvetleri, Roket Gücü ve Donanması tarafından gerçekleştirildi. Operasyon, çeşitli intihar drone'ları, gemisavar füzeler ve insansız su üstü aracı (USV) yoluyla Kızıldeniz'deki SEAJOY dökme yük gemisini hedef aldı. 

SEAJOY, Yemen kuvvetlerinin İsrail işgaline ve İsrail'e bağlı kuruluşlara uyguladığı ambargonun bir parçası olarak YAF tarafından saldırıya uğradı. 

SEAJOY'un sahibi olan şirket, YAF tarafından uygulanan ambargoyu delerek, kara listeye alınan gemiler arasına girdiğini belirtmiş, sözcü de bu süreci kamuoyuna birkaç kez açıklamıştı.

Ambargoyu ihlal eden nakliye şirketlerinin de, iletişim amacıyla Yemen sularına açılmamaları konusunda uyarıldığı bildirildi. 

Güncellenme Tarihi : 28.6.2024 21:27

İLGİLİ HABERLER