Spor
  • 8.7.2015 20:12

Yıllık 15 milyon euroya imza attı

Ganalı golcü Asamoah Gyan, yıllık 15 milyon Euro'ya Çin'in Shanghai SIPG takımına transfer oldu. 4 yıllık sözleşme imzalayan Gyan, bonservisiyle birlikte toplam 80 milyon Euro'ya mal olacak.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ain takımından Çin'in Shanghai SIPG Kulübü'ne transfer olan Ganalı futbolcu Asamoah Gyan'ın rekor bir sözleşmeye imza attığı ortaya çıktı. Dört yıldır formasını giydiği Al Ain'den ayrılan Ganalı yıldız, yeni kulübünde yılda tam 15 milyon Euro kazanacak.

Gyan'ın Shanghai SIPG ekibinden haftalık olarak 315 bin Euro alacağı, aylık olarak 1 milyon 260 bin Euro'ya gelen ücretin, yıllık ise 15 milyon Euro'yu bulduğuna dikkat çekildi.

Teknik direktörlüğünü Sven-Goran Eriksson'un yaptığı Shanghai SIPG, Gyan'ın bonservisine de 20 milyon Euro ödedi. 4 yılın sonunda Ganalı futbolcunun toplam maliyeti 80 milyon Euro'ya ulaşacak.

Çin'de transfer rekoru kıran Gyan böylece dünyanın en çok kazanan futbolcuları arasına adını yazdırdı.

Dünyanın en çok kazanan futbolcularının haftalık ücretleri şöyle:

1. C. Ronaldo     650 bin sterlin
2. L. Messi         645 bin sterlin
3. Ibrahimovic     410 bin sterlin
4. G. Bale           320 bin sterlin
5. James R.        305 bin sterlin
6. W.Rooney     250 bin sterlin
7. Van Persie     250 bin sterlin
8. A. Gyan         227 bin sterlin
9. S. Aguero      220 bin sterlin
10. Y. Toure      210 bin sterlin

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:27

İLGİLİ HABERLER