Gündem
  • 26.1.2022 12:25

Yoğun kar yağışı Türkiye'yi terk etmiyor!

Yoğun kar yağışı Türkiye'yi terk etmiyor... Meteoroloji'nin son hava durumu raporunda bugün 32 kente sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu. Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu kar nedeniyle bir süre kapatılırken saat 11.30'da yeniden açıldı. Bugün İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı ile Kocaeli, Yalova, Sakarya’nın kuzeyi, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Anamur, Tokat, Muş, Bingöl, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa'nın kuzey ve batısı ile Batman ve Diyarbakır’ın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı bekleniyor. İşte 26 Ocak çarşamba günü hava durumu raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Iğdır ve Van hariç), Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde Kar şeklinde görülecek olan yağışların; İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı ile Kocaeli, Yalova, Sakarya’nın kuzeyi, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Anamur, Tokat, Muş, Bingöl, Adıyaman, G. Antep, Kilis, Ş. Urfa'nın kuzey ve batısı ile Batman ve Diyarbakır’ın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve Yoğun Kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

TAG OTOYOLU YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Gaziantep yönü Kar Yağışı nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamada, kar yağışı nedeniyle kapatılan TAG Otoyolu yeniden ulaşıma açıldı.

Geçen hafta yoğun kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep karayolunda çok sayıda kişi mahsur kalmış, ekiplerin çalışması sonucu saatler sonra kurtarılmışlardı.

GAZİANTEP'TE MESAİ SAATLERİNE KAR DÜZENLEMESİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, "İlimizdeki yoğun kar yağışı dolayısıyla trafikteki aksamaların önüne geçmek için 26-27-28 ocak tarihlerinde kamuda mesai saatleri, 10.00-12.30, 13.00-16.00 olarak düzenlenmiştir" mesajını paylaştı.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), önemli karayolu güzergahlarındaki son güncel durumu açıkladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin önemli karayolu güzergahlarında saat 11.30’daki güncel yol durumunun paylaşıldığı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“İstanbul’a Anadolu ve Trakya yönünden araç kısıtlamaları kaldırılmıştır. Kuzey Marmara ve TEM Otoyolları tüm araçlar için çift yönlü olarak ulaşıma açılmıştır. Samsun-Havza yolu ulaşıma açılmıştır. TAG (Tarsus-Adana-Gaziantep) Otoyolu Osmaniye-Antep arası çift yönlü ulaşıma açılmıştır. Seydişehir-Akseki yolu tır ve çekici araçlar hariç ulaşıma açılmıştır. Niğde-Pozantı Otoyolu Eminlik Kavşağı Pozantı yönü trafiğe açılmıştır. Kağızman-Ağrı yolu ulaşıma kapatılmıştır. Taşkent-Sarıveliler yolu ulaşıma kapatılmıştır. Seydişehir-Beyşehir, Sivas-Kangal yolu ulaşıma kapatılmıştır. Divriği-Arapgir yolu ulaşıma kapatılmıştır. Kangal-Alacahan-Hekimhan yolu ulaşıma kapatılmıştır. Erzincan-Erzurum yolu ulaşıma kapatılmıştır.”

Güncellenme Tarihi : 26.1.2022 12:27

İLGİLİ HABERLER