Dünya
  • 20.6.2022 20:56

YPG tutuştu!.. İsveç yeni bir terörle mücadele yasası yürürlüğe koyuyor

Türkiye, İsveç, Finlandiya toplantısı: İsveç yeni bir terörle mücadele yasası yürürlüğe koyacak.

Türkiye, PKK’yi destekledikleri iddiasıyla NATO üyeliği başvurularını bloke ettiği İsveç ve Finlandiya ile bugün Brüksel'de bir ortak toplantı düzenlendi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç’in yeni bir terörle mücadele yasası yürürlüğe koyacağını duyurdu.

İbrahim Kalın ayrıca; Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurusu ve Türkiye'nin endişeleriyle ilgili müzakerelerin süreceğini, Madrid Zirvesi'nin son tarih olmadığını söyledi.

Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu konusunda çalışma yapmak üzere Brüksel'deki NATO Karargahı'nda temaslarda bulundu.

Burada basına açıklamalarda bulunan Kalın, müzakerelerin süreceğini, 29-30 Haziran'da İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenecek zirvenin son tarih olmadığını vurguladı.

Kalın, NATO'nun bir güvenlik ittifakı olduğu gerçeğini, İttifaka üye olmak isteyen ülkelerin NATO müktesebatını bire bir uygulama ve üye ülkelerin dile getirdiği güvenlik endişelerini karşılama yükümlülükleri bulunduğunu, muhataplarına aktardıklarını belirtti.

Genel olarak açık ve samimi bir görüşme ortamı olduğunu ve bu tür müzakerelerin süreceğini dile getiren Kalın, sonraki süreçte belirleyici faktörün, söz konusu iki ülkenin sahada atacağı somut adımlar olduğuna işaret etti.

Kalın, “PKK'nin İsveç'teki faaliyetleriyle ilgili” İsveç'in acilen adım atmasını beklediklerini ifade eden Kalın, İsveçli yetkililerden de bu yönde olumlu söylemler duyduklarını, 1 Temmuz itibarıyla yeni bir terörle mücadele yasasının yürürlüğe gireceğinin söylendiğini, ancak bunu tam olarak ne olduğunun ilerleyen süreçte görüleceğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 21.6.2022 00:43

İLGİLİ HABERLER