Gündem
  • 12.3.2024 22:24

YRP : Biz Ankara'da AK Parti'den değil Mansur Yavaş'tan oy alıyoruz

31 Mart'ın kilit partilerinden Yeniden Refah Partisi'nin Ankara'da Mansur Yavaş ve Turgut Altınok arasında yoğunlaşan rekabete rakip olarak çıkardığı Suat Kılıç, 'CHP' çıkışıyla dikkatleri üzerine çekti. AK Parti'yle ittifak görüşmeleri kapsamında 100 ilçe istendiği iddiasını yalanlayan Kılıç Ankara için iddialı konuştu.

"KALP KIRMANIN, GÖNÜL KIRMANIN BİR GEREĞİ YOK"

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yeniden Refah Partisi genel seçimde milletvekili listesini verdi. Kendi listesiyle milletvekili yarışına katıldı ama Cumhurbaşkanı adayı olarak genel başkanımız Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik açıklamasını yaptığı halde Yeniden Refah Partisi kendi genel başkanını geri çekerek, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ı destekleme yönünde bir karar aldı. Dolayısıyla bunlar da daha yeni yaşanan gelişmeler, 14-28 Mayıs’ta yaşanan gelişmeler. İki parti arasında bu kadar yakın takvimde Türkiye'nin bekasıyla doğrudan ilgili bu kadar önemli kritik bir süreçte Sayın Cumhurbaşkanı'nın seçimi yönünde böylesi bir iş birliği varken bugün geriye dönük kırıcı, incitici beyanlarda bulunmaktan kaçınmakta yarar var diye düşünüyorum. Çünkü camialar birbirine yakın camialar ve birbirini seven insanlar var. Dolayısıyla kalp kırmanın, gönül kırmanın bir gereği yok. Kimseye bir faydası da yok diye düşünüyorum.”

"ANKARA'DA CİDDİ MANADA OY ALIYORUZ"

Kılıç, Ankara’daki oy oranları ile ilgili de, “Ankara'da benim gözlemlediğim mesela AK Parti'den ziyade Cumhuriyet Halk Partisi adayından oy aldığımızı gözlemliyorum. Ankara'da vatandaşı ziyaret ederken de bu kendini çok net ortaya koyuyor. Ayrıca ‘geçen seçimde Sayın Yavaş'a oy vermiştim, bu seçimde tercihim sizsiniz’ diyen birçok insanla karşılaşıyorum. Yani bir parti sadece bir partiden oy almıyor. Yeniden Refah Partisi bu seçime katılan bir siyasi parti olarak aday profiliyle ve proje performansıyla birden fazla partinin tabanından oy alıyor. Yeniden Refah Partisi AK Parti'den ziyade Cumhuriyet Halk Partisi adayından oy alıyor. Bu niye? CHP adayı Sayın Yavaş'ın zaten aldığı oyların önemli bir kısmı sağ seçmen profilinden aldığı oylar. Bu oyların tamamı Sayın Yavaş'ın Cumhuriyet Halk Partisi tabanından aldığı oylar değil. Bir önceki seçimde kerhen mecburen kendini Sayın Yavaş'a oy vermek mecburiyetinde hisseden seçmenin bir bölümü artık pişman, verdiği oydan rahatsız. Geride kalan 5 yılda Ankara'da hiçbir şey yapılmadığını görüyor ve ‘zaten CHP'li değilim, o yüzden CHP'nin adayına oy vermek mecburiyetinde de değilim’ diyerek tercih değiştiriyor. Evet Yeniden Refah Partisi'nin oyları artıyor. Ama bu artan oylarda CHP'ye oy veren yani sayın Yavaş'a oy veren CHP seçmeni demiyorum, sayın Yavaş'ın sağdan gelen seçmeninden de biz Ankara'da ciddi manada oy alıyoruz. Sayın Yavaş'a oy verenlerin AK Parti adayına oy vermesi imkânsız olduğundan dolayı arada Yeniden Refah Partisi aday profili ve adayın projeleri de etkili olmak kaydıyla Yeniden Refah Partisi yeni bir tercih oldu. Bunu görüyorum, bunu ifade ediyorum” dedi.

Güncellenme Tarihi : 12.3.2024 22:30

İLGİLİ HABERLER