Asayiş
  • 22.9.2021 11:08

Yuh.. İstanbul'da sahte koronavirüs ilaçları yakalandı!

İstanbul'da lüks rezidanslara yapılan baskında 950'si Kovid-19 tedavisinde kullanılan 445 bin 195 ilaç ile destek ürünü ele geçirildi. CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday, sahte ilaç operasyonunun detaylarını aktardı. İlaçların piyasa değerinin yaklaşık 7.5 milyon TL olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, bir suç örgütünün, yasa dışı olarak ürettiği ilaç ve destek ürünlerini satmaya hazırlandığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında Ümraniye'de 3 adres ve 1 araçta yapılan aramada, sahte olduğu belirlenen 950'si Kovid-19 tedavisinde kullanılan 445 bin 195 ilaç ile destek ürünü ele geçirildi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda, 4 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday, Sahte Ilaç operasyonun detaylarını anlattı...

Sahtekarlar artık her yolu deniyorlar. Salgınla mücadele sürerken bu sahtekarlar da boş durmadılar. Kiraladıkları lüks rezidanslarda sahte ilaçlar imal ettiler.

Şüphelilerin kullandığı adresler bir ecza deposu gibiydi. Koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlar var, sıvı ilaçlar da var. Bu sahtekarlar sadece Koronavirüs ilaçları değil, yağ yakma, kilo alma ilaçlarını da üretip spor salonlarına satıyorlardı. Yakalanan 4 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Burada yaklaşık 500 bine yakın sahte ilaç var. İlaçların piyasa değeri yaklaşık 7,5 milyon TL...

Son dakika... İstanbulda sahte koronavirüs ilaçları yakalandı Piyasa değeri dudak uçuklattı
 

Güncellenme Tarihi : 22.9.2021 11:15

İLGİLİ HABERLER