Dünya
  • 20.2.2024 10:57

Yulia Navalnaya : Putin kocamı öldürdü.

Rus muhalif Navalny'nin dul eşinin kocasının ölümü üzerine ağladığı video: Kariyerine devam edeceğim 

Rus muhalif siyasetçi Alexei Navalny'nin dul eşi Yulia Navalnaya, Uluslararası tepkilerin gelmeye başladığı bir dönemde, geçen hafta kocasının hapishanedeki "gizemli" ölümünden Başkan Vladimir Putin'i sorumlu tutarak ölümün koşullarının açıklanmasını talep etti. .

Hapishanede hayatını kaybeden Rus muhalif Alexei Navalny'in eşi Yulia Navalnaya, kocasının özgür Rusya için verdiği mücadeleyi devam ettireceğini açıkladı. Navalnaya, "Kocam kolayca kırılıp yıkılacak biri değildi. İşte tam da bu yüzden Putin onu öldürdü. Utanç verici bir şekilde, korkakça, hiçbir zaman gözlerinin içine bakmaya ya da sadece adını söylemeye cesaret edemeden" dedi.

Alexei Navalny, Outspoken Putin Critic, Suddenly Dies at 47

Navalnaya, 19 Şubat 2024 Pazartesi günü bir video klip yayınladı ve şunları söyledi: "Üç gün önce Vladimir Putin kocam Alexei Navalny'yi öldürdü. Putin çocuklarımın babasını öldürdü (..) Bunu yaparken, ( Putin ) Umudumuzu, özgürlüğümüzü ve geleceğimizi öldürmek istediler.”

Ayrıca, genç kocasının “kötü muameleye maruz kaldığını ve dünyadan izole edildiğini, ancak mücadelesini durdurmadığını” bildirdi, Putin'i “onu yok edemedikten sonra” kocasını öldürmekle suçlayarak, “Suçun failinin kimliği ve hangi koşullar altında?”

Russian opposition leader, Alexei Navalny, dies in jail: Report -  BusinessToday

Şöyle ekledi: "Alexei Navalny'nin çalışmalarına devam edeceğim. Bunu sizlerle birlikte ülkemiz için sürdüreceğim. Hepinizi yanımda olmaya çağırıyorum... Az yapmak ayıp değil, hiçbir şey yapmamak ayıptır. Korkmaya izin vermek utanç verici." 

Sözlerine şöyle devam etti: "Putin'e, arkadaşlarına ve ülkemizi felç etmek isteyen katillere karşı ortak bir saldırı gerçekleştirmek için saflarımızı birleştirmeliyiz." Rusya Devlet Başkanı'nın cezalandırılmasını talep etti.

Who is Yulia Navalnaya, Putin's new enemy? – POLITICO

Putin'i "sorumlu" tuttu

Alexei Navalny'nin dul eşi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşının başlamasının ikinci yıldönümünden günler önce Pazartesi günü Brüksel'de Avrupa Birliği dışişleri bakanlarıyla bir araya geldi. 

Yulia Navalnaya, bu ayın 16'sı Cuma günü Münih'te Batılı liderler, diplomatlar ve diğer yetkililerden oluşan bir kalabalığın önünde, Putin ve müttefiklerinin "ülkemize, aileme ve aileme yaptıklarının sorumluluğunu üstleneceklerini" söyledi. 

I am not afraid': Yulia Navalnaya, 'first lady' of the Russian opposition  movement, emerges as a force to be reckoned with

Buna karşılık, Avrupa Birliği dış politika şefi Josep Borrell Pazartesi günü Navalnaya'nın ziyaretini duyurdu ve toplantının "Rusya'daki özgürlük savaşçılarına desteği vurgulayacağını ve Alexei Navalny'nin anısını onurlandıracağını" söyledi. 

47 yaşındaki eski avukat Navalny, Putin dönemi Rusya'sında yolsuzluğa karşı yürüttüğü kampanya sırasında öne çıktı ve halka açık protestolarda ve mahkeme salonlarında yaptığı ateşli konuşmaları, sosyal medyadaki güçlü varlığı ve ayrıntılı soruşturmalarıyla tanındı. ekibi ülkedeki yolsuzluğu ortaya çıkarmak için çalıştı... Ülke. 

Rus yetkililer ise kendisinin, 2020 yılında Sibirya'da sinir gazıyla zehirlenmeyi de içeren yıllarca süren zulmün ardından otuz yıllık hapis cezasını çekmekte olduğu Kutup Kurdu ceza kolonisinde bir tatbikat turu sonrasında yere yığıldığını söyledi. 

Bakanların Ukrayna'ya askeri desteği ve Avrupa Birliği'nin 24 Şubat 2022'de komşusuna yönelik geniş çaplı işgalini başlatmasından bu yana Moskova'ya uyguladığı 13. yaptırım paketinin ne olacağını tartışması planlanıyor. 

Güncellenme Tarihi : 20.2.2024 22:18

İLGİLİ HABERLER