Gündem
  • 20.7.2022 09:47

Yunanistan cayır cayır yanıyor.. Şehirlere tahliye mesajları

Yunan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre, yangına yakın yerleşim bölgeleri tedbir amacıyla tahliye edildi.Penteli Çocuk Hastanesinde tedavi gören çocukların bir kısmı başka hastanelere sevk edilirken bir kısmı evlerine gönderildi.Yerleşim bölgelerine yaklaşan yangının bazı evlere de sıçradığı belirtildi.

Çarşamba sabahı Atina yakınlarındaki Penteli'nin dağlık bölgesinde şiddetli rüzgarların körüklediği bir orman yangını, evleri yaktı ve yetkilileri en az dokuz bölge ve bir hastanenin tahliyesi emri vermeye sevk etti.

Yoğun duman bulutları, yangının Salı günü 1430 GMT civarında patlak verdiği Penteli Dağı üzerinde gökyüzünü kararttı, Atina merkezinin yaklaşık 27 km (16 mil) kuzeyinde.

MEGA kanalına konuşan Doğal Afet Yönetimi Profesörü Efthymios Lekkas, çok zor bir operasyondan dedi ve "yangın kontrol altında tutulsun, böylece sabah olduğunda hava aracının gelmesi için uğraştık ama rüzgar bize engel oldu" dedi

MEGA'ya "Şu anda yangınla mücadele çok zor, çünkü görsel temas yok, her an rüzgar değişiyor ve bu çok zor bir faktör" dedi

 

Son dakika: Yunanistan yanıyor! Atina’da yangın yerleşim yerlerine sıçradı

Yangın söndürme çalışmalarına Yunan ordusu da destek veriyor ancak bölgede etkili olan şiddetli rüzgar, çalışmaların zorlukla yürütülmesine neden oluyor.

112 acil durum SMS servisinden alanların tahliyesi için sürekli mesajlar vardı, en sonuncusu bugün Çarşamba günü saat 04:30'da Panorama Pallini ve Voula Pikermiou sakinlerine, merkezi Pikermi'ye doğru tahliye için gönderildi.

Saat 02.00'de Gerakas'ın doğu bölgelerinin sakinlerine bir mesaj gönderildi. Mesajda, "Gerakas'ın doğu bölgelerindeyseniz, şimdi Agia Paraskevi'ye tahliye olun" dedi.

Yunanistan, İtalya ve İngiltere yangınlarla mücadele ediyor..

Dünyanın dört bir yanında art arda sıcaklık rekorları görülürken, orman yangınları da hız kesmiyor. Yunanistan'ın başkenti Atina ile İtalya'nın kuzeyinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürerken, alevlerin yerleşim yerlerini tehdit ettiği bu nedenle bölgede tahliyelerin başladığı bildirildi. Öte yandan hava sıcaklığının rekor seviyeye ulaştığı İngiltere’nin başkenti Londra’da 10 farklı noktada yangın çıkarken, şehrin itfaiye teşkilatı daha önce benzeri görülmemiş bir durumla karşı karşıya olduğunu belirterek "acil durum" ilan etti.

İtalya'nın kuzeyinden güneyine farklı noktalarında çıkan orman yangınları günlük hayatı olumsuz etkiledi.

Ükenin orta kesimindeki Oriveto kenti civarında çıkan orman yangını, kuzey-güney aksındaki demir yolu ulaşımında aksamalara yol açtı.

Orman yangını sebebiyle başkent Roma ile Floransa'yı bağlayan hızlı tren hattı ile konvansiyonel demir yolu hattındaki seferler kesintiye uğrarken, uzun süreli rötarlar oluştu.

Ülkenin batısındaki Toskana bölgesindeki Massarosa tepelerinde çıkan yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle 100 kişi tahliye edildi. Massarosa'da şu ana kadar 360 hektar alan yangından etkilendi.

Ülkenin kuzeydoğusu ile kuzeybatısını birbirine bağlayan A4 otoyolunun Trieste ile Gorizia arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın sebebiyle otoyolda ulaşım aksadı. İtfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına alana dek yolu boşalttığı belirtildi.Kuzeydeki Bolzano ve güneydeki Palermo kentleri yakınlarında da orman yangınları çıkarken bunlara havadan ve karadan müdahale edildi.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 20.7.2022 10:01

İLGİLİ HABERLER