Dünya
  • 28.6.2022 13:30

Yunanistan'ın NATO Zirvesi korkusu!

Tüm dünyanın gözü bugün İspanya Madrid'de gerçekleştirilecek NATO Zirvesi'nde. Başkan Erdoğan'ın katılımda bulunacağı Zirve ise günlerdir Yunanistan'ın uykularını kaçırıyor. Yunan basınında Türkiye'nin tavrının ne olacağı konuşulurken, Atina yönetiminin şimdiden olası tüm senaryolar için cevap hazırladığından bahsedildi. Ayrıca Yunan Ta Nea gazetesi, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girme durumuyla ilgili Türkiye'nin gücünü göstereceğini de ifade etti.

Kritik NATO Zirvesi bugün İspanya'nın Başkenti Madrid'de başlayacak. Başkan Erdoğan, bugün Zirve'ye katılmak için yola çıkacak. Zirve'de özellikle Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye'nin üstlendiği ara buluculuk rolü ön plana çıkacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın pek çok ülke lideriyle görüşmeler yapacağı kaydedildi.

NATO Zirvesi'ne üye 30 ülkenin yanı sıra 'partner ülkeler' ismi altında Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Güney Kore de katılacak.Bunun yanı sıra ittifak içinde yer almayan Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde, NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya da zirveye üst düzey temsilciler ile katılacak.

Yunanistan ise günlerdir bu Zirve'ye hazırlanıyor. Özellikle Başkan Erdoğan'ın tavrından çekinen Yunanistan medyası, Atina'nın olası cevaplara karşı şimdiden hazırlık yaptığından bahsediyor.Yunan Ta Nea gazetesi, Atina yönetiminin en çok Ege adalarının silahsızlandırılması konusunun gündeme gelmesi üzerinde durduğunu ifade etti.

Haberde, Türkiye'nin iddialarını çürüteceğine inanan Atina'nın sözde bir dosya hazırladığı da iddia edildi. Haberde, "Hükümet personeli ve Başbakan Miçotakis, olası zorlukların ve senaryoların hepsine hazır" denildi.

Gazetenin dikkat çektiği bir diğer nokta ise Başkan Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in aynı masada olacağı.

Öte yandan Zirve'nin bir diğer önemli gündem maddesi de Türkiye'nin teröre verdiği destek nedeniyle NATO'ya girme taleplerini veto ettiği İsveç ve Finlandiya konusu.

Bununla ilgili de konuşan Yunan gazetesi, haberin devamında Türkiye'nin terörle mücadele nedeniyle Finlandiya ve İsveç'e verdiği vetodan bahsederek Türkiye'nin bu konudaki gücünü Zirve'de ortaya koyacağını söyledi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 28.6.2022 13:34

İLGİLİ HABERLER