Spor
  • 25.9.2024 12:39

Yusuf Kabadayı Türk milli takımını seçti

Bir Türk genci daha Milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandı. Atakan Karazor hezimetini hazmedemeyen Almanlara bir darbe de Yusuf Kabadayı'dan geldi. Schalke forması giyen 20 yaşındaki sol kanat oyuncusu Türk Milli Takımını seçerek ailesini gururlandırdı.

Son yıllarda çok sayıda genç oyuncu Almanya yerine Türkiye adına oynamayı tercih ediyor. Türk Milli Takımı'nı seçen oyuncuların sonuncusu Bundesliga'nın gözde takımlarından Stuttgart'ın kaptanı Atakan Karazor oldu. Karazor'dan sonra Yusuf Kabadayı'nın tercihi de Türkiye oldu. Türkiye U-15 ve U1-6 milli takımlarından oynayan Yusuf daha sonra U-18, U-19 ve U-20'lerde Almanya için oynadı.

YUSUF KABADAYI TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİ

Geçen sezon Schalke'de forma giyen bu sezon döndüğü Bayern'in alt yapı takımından Augsburg'a geçen Yusuf'un U-21'de Türkiye'yi sonra da Türk Milli Takımı'nı seçtiği belirtildi.

Önce Türkiye sonra Almanya adına oynadığı için Yusuf Kabadayı'nın genç milli takımı seviyesinde son bir tercihi daha olacaktı.

KENAN YILDIZ ETKİSİ

Özellikle Kenan Yıldız'a Türk Milli Takımı'nda gösterilen özen, Arda Güler ve Semih Kılıçsoy'un da varlığı Yusuf'un, Türkiye'yi seçmesinde önemli neden oldu

DENİZ GÜL İÇİN MÜCADELEYE DEVAM

Türkiye Futbol Federasyonu kısa süre önce Porto'ya transfer olan İsveç U-20 milli takımının santrforu Deniz Gül'den haber bekliyor. Santrfor eksikliğinde Deniz Gül'ün de Türk Milli Takımı için oynaması planlanıyor.

Bayern Münih altyapısında yetişen 20 yaşındaki futbolcu, sol kanat ve santrfor mevkilerinde forma giyiyor.

Güncellenme Tarihi : 25.9.2024 12:43

İLGİLİ HABERLER