Gündem
  • 24.6.2024 22:47

Yüzlerce İsrailli yedek asker yurt dışına firar etti

İsrail medyası: Yedek askerlerin yurt dışına seyahat etmesi olgusu genişledi... Yüzlerce kişi, liderlerinin bilgisi olmadan Tel Aviv'i terk etti


İsrail'in " Calcalist " internet sitesine göre, 23 Haziran 2024 Pazar günü yayınlanan habere göre, İsrail ordusundaki yüzlerce yedek asker, yedek hizmete acil çağrılarına ilişkin 8 No'lu Karara tabi olmalarına rağmen komutanlarına haber vermeden yurt dışına firar etti…

Yedek askerlerin yurtdışına gitmesi olgusunun son dönemde yaygınlaştığını belirten site, İsrail ordusunun bu durumu yalanladığını ancak ailelerinin doğruladığını bildirdi.

İsrailli internet sitesine göre, askerlik hizmeti sırasında yurt dışına çıkan askerlerin isimlerinin elinde olduğunu ve komutanlarının Tel Aviv'den ayrılana kadar bu durumdan haberi olmadığını doğrulayarak, ordunun bu vakaları içeride araştıracağını belirtti.

Calcalist ayrıca, son haftalarda yedeklerde görev yapan askerler arasında artan bir yorgunluğun ortaya çıktığına, bunların bir kısmının Gazze Şeridi'ndeki savaşın başlangıcından bu yana yaklaşık 200 yedek askerden haber alınamadığına dikkat çekti.

İsrail ordusunun verilerine göre, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana öldürülen asker sayısı 665'e yükseldi. Bunların 313'ü aynı ayın 27'sinde başlayan kara savaşlarında da yaşandı.

Veriler ayrıca savaşın başlangıcından bu yana 1.977'si kara savaşlarında olmak üzere 3.894 subay ve askerin yaralandığını gösteriyor.

Geçtiğimiz 7 Ekim'den bu yana İsrail, Gazze'de mutlak Amerikan desteğiyle yıkıcı bir savaş yürütüyor, 123.000'den fazla Filistinliyi ölü veya yaralı bırakıyor, bu da İsrail'i uluslararası izolasyona soktu ve Uluslararası Adalet Divanı önünde dava açılmasına yol açtı.

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma yönündeki iki kararına ve Uluslararası Adalet Divanı'nın Refah işgaline son verilmesi ve “soykırım” eylemlerini önleyecek tedbirlerin alınması ve Gazze'deki sefil insani durumun iyileştirilmesi yönündeki emirlerine rağmen savaşını sürdürüyor.



 

Güncellenme Tarihi : 24.6.2024 23:20

İLGİLİ HABERLER