Sağlık
  • 11.8.2016 00:19

Zerdaçalın çok bilinmeyen 25 faydası

DOĞADAKİ EN GÜÇLÜ ANTİ-OKSİDANLAR ZERDEÇALIN KÖKÜNDE!

Dünyada diyabet hastalığının giderek artış gösterdiğini söyleyen Diyetisyen Neslihan Aktepe, zerdeçalın 25 faydasını açıkladı. Diyabet dünya nüfusunun %8.3’ünü etkilerken, bu rakamlardaki artışın sonucu olarak 2030 yılında diyabetin ölüme yol açan 7. sebep olacağı tahmin ediliyor. Türkiye’de 2014 IDF verilerine göre 7.2 milyon diyabet hastası bulunmaktadır. Aynı zamanda diyabet hastası olup tanısı konulmayan 2.5 milyon kişi olduğu düşünülüyor. Kısacası toplam nüfusumuzun 10 milyonu diyabet! Türkiye diyabet insidansındaki artışta maalesef dünyada 1 numara olarak yerini almıştır.

BİR ÇOK KONUDA YARARLI ETKİLERİ VAR

Sonuçlar bu kadar çarpıcı oldukça tıpta diyabetliler için daha çok araştırmalar yapılmaya başlamıştır. Son yıllar da çalışma sonuçlarına göre zerdeçalın sadece diyabet değil birçok konuda yararlı etkileri ortaya çıkmıştır. Zerdeçal, zencefil ile aynı aileden gelen bir bitkidir. Asya’nın güneyinde tropikal iklimlerde yetişir ve Hint safranı olarak da bilinir. Hepimizin iyi bildiği körinin bileşimde yer alan, ona baskın sarı rengini veren, doğadaki en güçlü anti-oksidanlardan olan curcumin maddesi, zerdeçalın köküne aittir.

ZERDEÇAL (ZERDEÇÖP, CURCUMİN) FAYDALARI:
Diyabet tedavisinin desteklenmesinde
Diyabetik nefropatide
Diyabetik retinopatide
Diyabetik nöropatide
Obezitenin önlenmesinde ve tedavisinde
Antibakteriyel
Antiviral
Antioksidan
Antikanserojen
Antienflamatuar
Katarakt oluşumunu önleme
Kanın pıhtılaşmasını ve arterlerde plak oluşumunu engelleme
Kardiyovasküler sistemini koruma
Hücrelerin oksidatif hasar görmesini engelleme
Dejeneratif hastalıklara karşı beyni güçlendirme
Alerjilere iyi gelir
Astımı önlemede etkilidir
Alzheimer ve depresyon tedavisinde destek sağlar
Kemik ve diz ağrılarında Sinir sistemini korur
Sindirim sistemine yardımcı
İdrarı söktürür
Karaciğeri korur
Toksinleri vücuttan atar
Bağışıklık sistemini güçlendirir

ZERDEÇAL NASIL KULLANILMALIDIR?

Zerdeçal (kurkumin) ve karabiber (piperin) birlikte kullanıldığında sinerjik etkileri ortaya çıkmaktadır. Zerdeçal + kişniş + kimyon üçlüsünü karıştırarak kullanmak TUZ kullanımınızı azaltmanıza yardımcı olur. Zerdeçal + tarçın + karanfil + kakule karışımı ise tatlı tadını sevenler için mükemmeldir. Zerdeçalı toz olarak sulu et ve sebze yemeklerine, çorbalara, pilava, omlete ve salatalara ekleyebilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 11.8.2016 00:40

İLGİLİ HABERLER