Gündem
  • 17.3.2024 12:43

90.000 kişi Mescid-i Aksa'da teravih namazı kıldı

 90.000 kişi Mescid-i Aksa'da teravih namazı kıldı.. ve Vitir'de Gazze için duygusal bir dua videosu 

İsrail'in devam eden kısıtlamalarına rağmen 15 Mart 2024 Ramazan ayının ilk Cuma günü yaklaşık 90 bin kişi Kudüs'ün merkezindeki Mescid-i Aksa'nın avlularında akşam ve teravih namazlarını kıldı. 

صلاة التراويح في رحاب المسجد الأقصى.. 50 دقيقة رمضانية في القدس - YouTube

Kudüs'teki Vakıflar Dairesi, kısa bir açıklama yaparak, yaklaşık 90 bin kişinin akşam ve teravih namazlarını Mescid-i Aksa'nın avlusunda kıldığını bildirdi.

Görgü tanıkları Anadolu muhabirine, İsrail'in kısıtlama ve kısıtlamalarına rağmen Kudüs kentinden ve 1948'de işgal edilen bölgelerden on binlerce ibadetçinin Mescid-i Aksa'ya akın ettiğini bildirdi.

صلاة التراويح في "الأقصى"... قِبلة "من استطاع إليه سبيلا"

Sosyal medyada geniş bir şekilde yayılan videoda, Vitir namazı sırasında Gazze için yapılan dokunaklı dua görülüyordu: "Allah'ım, Gazze'deki mazlum kardeşlerimize zafer nasip et. Allah'ım, onların yardımcısı ve destekçisi ol.

İsrail polisi, sayısını kesin olarak bilmeden genç Filistinlilerin akşam ve teravih namazlarını kılmak için Mescid-i Aksa'ya girmelerini engelledi, ancak görgü tanıklarına göre bu sayının yüzlerce olduğu tahmin ediliyor.

نحو 70 ألف مصل يؤدون العشاء والتراويح في رحاب المسجد الأقصى

Sabah saatlerinden itibaren başta Eski Şehir olmak üzere şehrin sokakları, ara sokakları ve Mescid-i Aksa çevresine büyük işgal polisi güçleri konuşlandırıldı.

Anadolu muhabirinin gözlemine göre, Ramazan ayının ilk Cuma günü teravih namazı, Gazze Şeridi'nde savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Mescid-i Aksa'da kılınan en fazla ibadete sahne oldu.

200 ألف فلسطيني يؤدون صلاتي العشاء والتراويح في رحاب المسجد الأقصى - بوابة  الشروق - نسخة الموبايل

Daha önce yaklaşık 80.000 Filistinli, İsrail'in Pazartesi gününden bu yana güçlendirilen kısıtlamalarına rağmen, kutsal Ramazan ayının ilk Cuma günü Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da namaz kıldı.

Pazartesi günü İsrail ordusu şunları söyledi: “Ramazan ayı boyunca Cuma günleri, Yahudiye ve Samiriye (Batı Şeria) bölgelerinden ibadet edenlerin, geçerli bir manyetik (güvenlik) iznine sahip olmaları şartıyla Kudüs'e girmelerine izin verilecek ve Güvenlik koşullarının değerlendirilmesi.”

الحزن يسيطر علي وجوه المصلين، الفلسطينيون يؤدون صلاة التراويح في المسجد  الأقصي (صور)

Sadece 55 yaş üstü erkek ibadetçilerin, 50 yaş üstü kadınların ve 10 yaş altı çocukların ibadet etmesine izin verileceğini sözlerine ekledi.

Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana polis, Doğu Kudüs çevresindeki tüm kontrol noktalarını Batı Şeria sakinlerine kapattı.

Filistin Bakanlığı'na göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde devam eden savaşa paralel olarak Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'daki baskın ve tutuklama operasyonlarını artırdı ve çatışmalar 433 Filistinlinin ölümü ve yaklaşık 4.700 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2024 12:51

İLGİLİ HABERLER