Gündem
  • 8.5.2024 09:20

Ergin Ataman'ın Panathinaikos'u İsrail'in Maccabi Tel Aviv'i eze eze yendi son dörde kaldı

Turkish Airlines EuroLeague'de Play-Off serisinin beşinci maçında Maccabi Tel Aviv'i ağırlayan Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos, rakibini 81-72 mağlup ederek adını Final Four'a yazdırdı ve temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun Monaco'yu geçmesi durumundaki rakibi oldu.

Turkish Airlines EuroLeague'de Play-Off serisinin beşinci maçında Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos, sahasında Maccabi Tel Aviv'i ağırladı. Panathinaikos, seyircisi önünde rakibini 81-72 mağlup etti.

Panathinaikos'ta Kendrick Nunn, 26 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Kostas Sloukas 15, Juancho Hernangomez 11 sayıyla oynadı. Maccabi Tel Aviv'de Lorenzo Brown, 19 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Josh Nebo da 14 sayı üretti.

12 YIL SONRA GELEN FINAL FOUR

2-2'lik eşitlik ile Atina'ya gelen seri, bu maçtaki galibiyetle birlikte 3-2 Panathinaikos üstünlüğü ile sona erdi ve Ergin Ataman'ın takımı, adını Final Four'a yazdırdı. Panathinaikos, EuroLeague'de 12 yıl sonra yeniden Final Four'a kalma başarısını gösterdi. 

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL RAKİBİ

2-2'lik eşitlik olan bir başka seride temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Monaco'yu geçmesi durumunda Berlin'deki Final Four'da Panathinaikos ile eşleşecek.

Euroleague'ten Ergin Ataman'a para cezası!

EuroLeague yönetimi Panathinaikos'ta başantrenör Ergin Ataman'a 35 bin Euro para cezası verdi. Panathinaikos ise play-off ilk müsabakasının ardından hakem performanslarına ilişkin yapılan kulüp açıklamaları sebebiyle 30 bin Euro cezaya çarptırıldı.

Güncellenme Tarihi : 8.5.2024 09:26

İLGİLİ HABERLER