Dünya
  • 18.8.2015 22:39

Bangkok'ta 2 günde 3 patlama, 22 ölü

Dün Tayland’ın başkenti Bangkok’ta bulunan bir tapınağın yakınlarında patlama meydana gelmiş ve 22 kişi hayatını kaybetmişti. Tayland polisi, bombalı saldırının şüphelisinin tespit edildiğini duyurdu. Ülkede kaosun yaşanmasına neden olan saldırının şüphelisinin belirlendiği güvenlik kamerası tarafından kaydedilen yeni görüntüler yayınlandı. Görüntülerde, üzerinde sarı renkli bir tişört bulunan şüphelinin, tapınağın içine sırt çantası ile girdiği ancak bir süre sonra çantayı banka bırakarak olay yerinden uzaklaştığı görülüyor. 

Bangkok'ta iki günde üç bombalı saldırı

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta dün Erawan tapınağında meydana gelen patlamaların ardından, bugün de demiryolu istasyonu yakınlarına ve bir köprüden nehre patlayıcı madde atıldı. Olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta dün Erawan tapınağında 22 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından, bugün kentte iki patlama meydana geldi. Patlayıcı bir maddenin demiryolu istasyonuna atıldığı bildirilirken, sabah saatlerinde de Chao Phraya nehrine bir köprü üstünden bomba atıldığı ifade edildi. Olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Russia Today’in haberine göre, Saphan Taksin BTS treni istasyonunun yakınlarına yerel saatle 13.00’te bombalı saldırı düzenlendi.  Kullanılan patlayıcının el bombası olduğu tespit edilirken, köprü üstünden atılan bombanın hedefini şaştığını ve nehrin içeresinde patladığı kaydedildi.  Bu patlama, turistlerin sıkça ziyaret ettiği şehir merkezinin nehrinde çalışan feribotlara herhangi bir zarar vermedi.

Yanawa polis merkezinden bir yetkili, “Ölü veya yaralı yok, ne tür patlayıcının kullanıldığını tespit etmek içinsoruşturma sürüyor” dedi.

Önceki gün 22 kişinin hayatını kaybettiği ve 120’den fazla kişinin yaralandığı patlama ile bugünkü patlamalar arasında bağlantı olup olmadığı ise bilinmiyor.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:49

İLGİLİ HABERLER