Spor
  • 27.11.2014 21:53

Banu Karadağlı 41 yaşında gençlere taş çıkartıyor

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Yalova VIP Kulübü'nde forma giyen 41 yaşındaki Banu Karadağlı, müthiş enerjisiyle 17-18 yaşındaki gençlere taş çıkartıyor. Banu Karadağlı'nın bir özelliği daha var; Türk basketbolunun en yetenekli gençlerinden Okben ve Oktay Ulubay kardeşlerin annesi...

Basketfaul yazarı Ümran Kapanlı'nın Banu Karadağlı ile ilgisi yazısı şöyle:

Hiç TKB2L'ye (Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi) yolunuz düştü mü bu sıralarda? Benim 6-7 maç izleme şansım oldu ve gördüm ki geçmiş yıllara göre çok daha sert ve rekabetçi bir lig haline gelmiş. Hemen her takımda birer yabancı var ve iyi kadrolara sahip olanlar dahi oldukça zorlanıyor.

Bu ligi genellikle genç oyuncular oluşturuyor. Aralarında bir de 41 yaşında bir oyuncu var... Fiziği yaşını inkar etse de... Yalova VIP formasıyla mücadele katılan Banu Karadağlı... Yani Okben ve Oktay Ulubay'ların annesi...

BASKETBOLA 10 YIL ARA VERMİŞ
Banu Karadağlı basketbola 10 yıl ara verdikten sonra kendisini veteranlar liginde denemiş. Bakmış ki fiziksel olarak hala oynamaya hazır, takım aramaya başlamış. Kendisini Yalova VIP'in oyuncu denemelerine davet etmişler...

"Heyecandan sabaha kadar uyuyamadım. Çocuğum yaşındakilerin arasında ne kadar yeterli olabileceğimi bilemiyordum. Bu bende korku yarattı ancak sonuç başarılıydı. Antrenörümüz Murat Yapıcı benim yapabileceğime inandı ve kadroya aldı." diyor Banu Karadağlı.

"ÇILGINCA SPOR YAPIYORUM"
41 yaşında gençlerle o savaşa girebilmenin sırrını da şöyle anlatıyor:
"Benim en büyük özelliğim çılgınca spor yapmaktır. Basketbola ara verdiğim uzun yıllar içinde de spora hiç ara vermedim. 10 yıl önce 76 kiloydum, şimdi ise 70..."

"13 YAŞINDA BASKETBOLA BAŞLADI"
Basketbola 1986'da, 13 yaşındayken İzmir Karataş'ta başlamış, 17 yaşında Kadınlar 1. Ligi'nde başlayan oyunculuk serüveni sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Manisa Spil, Giresun Fiskobirlik, Urla Gençlik, Uşak Dülgeroğlu, Kırıkkale, Alanya Belediye, Manavgat, Hatay Dörtyol, Bursa Yıldırım takımlarında oynamış.

"OKBEN'İ 3.5 YAŞINDA İKEN İDMANLARA GÖTÜRÜRDÜM"
Gelelim Okben Ulubay'ın hikayesine...
"Topu sektirmeye başladığında 3 buçuk yaşındaydı. Ben antrenman yaparken onu tribüne oturtur, eline de bir biberon verirdim. 6 yaşına geldiğinde onu bir spor okuluna götürdüm. Ona ilk turnike, şut atmasını öğreten de benim. Hala İstanbul'da iki gün aynı salonda çalışıyoruz ama artık onunla şut yarışması yapamıyorum. Okben kendisini göstermeye başlayınca bazı kulüplerden teklif aldık ve Anadolu Efes'i tercih ettik. Çok da doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Onunla ilgili her türlü hayalim gerçekleşti, antrenörü de oldum, rakibi de. Liseler Şampiyonası'nda gruptan çıkma maçını Okben'in okuluna karşı oynadık, onlar kazandı. Ama o gün gerçek anlamda rakiptik."

"SİZ OKBEN'İN ANNESİ DEĞİL MİSİNİZ?"
41 yaşında, 17-18 yaşındakilerle aynı takımda oynamak değişik bir duygu olsa gerek... Karadağlı bu konuyla ilgili olarak ve de gülerek şunları söylüyor:
"İlk antrenmanda diğer oyunculardan biri bana hayretle bakarak, 'Siz Okben'in annesi değil misiniz' diye sordular. Ben ise onlara 'Evet, ama şu anda ben sizin takım arkadaşınızım'  cevabını verdim."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:02

İLGİLİ HABERLER