Gündem
  • 10.1.2013 13:00

BDP'den Kürtlere suikast çağrısı!..

BDP mesajında bütün Kürtleri bu suikast nedeniyle bulundukları yerlerde protestolara çağırdı.

İŞTE BDP'NİN AÇIKLAMASI

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak, Paris’te Kürt kadın siyasetçileri PKK’nin kurucu kadrolarından Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez’in silahlı saldırıda katledilmelerini katliam olarak tanımlayarak sert bir dille kınadı.

Demirtaş ve Kışanak, yaptıkları açıklamada, Fransa hükümetinden katliamı aydınlatmasını isterken, Kürtleri bulundukları her yerde protesto gösterileriyle katliamı kınamaya çağırdı.

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak’ın açıklaması şöyle:

“Dün akşam saatlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Enformasyon bürosunda bulunan Kürt kadın siyasetçiler; Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez’in vahşice katledilmiş olmasını nefretle kınıyoruz.

Bütün Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Fransa hükümetinin bu katliamı hiç bir tereddüde yer bırakmayacak şekilde derhal aydınlatmasını bekliyoruz. Paris’in en işlek bölgesinde alenen işlenen bu suikastların üstünün örtülemeyeceğinin bilinmesini istiyoruz.

Dünyanın her yerinde Kürde sadece ölümü reva görenler bilmelidir ki, halkımızın özgürlüğünün bedeli ne olursa olsun bunu ödemekten çekinmeyeceğiz. Hayatını halkının geleceğine adamış bu üç değerli Kürt kadın siyasetçinin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Kadın özgürlük mücadelesinin de neferleri olan arkadaşlarımızın katillerinin gizlenmemesi, cinayetin üstünün örtülmemesi için halkımızı bulunduğu her yerde protesto gösterileriyle bu katliamı lanetlemeye ve Kürt halkının şehitlerini sahiplenmeye çağırıyoruz.”

DTK'DAN AÇIKLAMA

Fransa’nın başkenti Paris’te aralarında PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ve KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyı kınayan DTK Eş Başkanları Tuğluk ve Türk, "Kürt kadın siyasetçilerine yönelik bu saldırı aynı zamanda Kürt kadınının özgürlük mücadelesine yönelik bir katliamdır" dedi.

DTK Eş Başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk yaptıkları yazılı açıklama ile dün akşam saatlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Enformasyon bürosunda bulunan Kürt kadın siyasetçiler; Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in öldürülmesini kınadı.

"Kürt kadın siyasetçilerine yönelik bu saldırı aynı zamanda Kürt kadınının özgürlük mücadelesine yönelik bir katliamdır" ifadesinin kullanıldığı açıklamada, "21. Yüzyılda Kürt halkı bu tarz yöntemlerle özgürlük isteminden vazgeçmeyeceğini herkesin çok iyi bilmesi gerekir. Nihayetinde Kürt halkı siyasetçisiyle, aydınıyla, yazarıyla bir bütün olarak bugüne kadar direnmiş ve bu uğurda canı pahasına olsa da özgürlük arayışından vazgeçmemiştir. Bu tarz yöntemlerle Kürt siyasetçilerini, aydın ve yazarlarını susturmayı düşünenler, bu halkın direniş dolu tarihine bakmalıdırlar.

Bu katliam ile Avrupa’nın ortasında bile Kürt halkına vahşet uygulandığını ortaya koyuyor. Fransa başta olmak üzere Avrupa devletleri bu katliam karşısında tutumunu belirlemeli ve katliamı hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak bir şekilde açığa çıkarması gerekmektedir.

Hayatını halkının geleceğine adamış bu üç değerli Kürt kadın siyasetçinin anıları önünde saygıyla eğiliyor ve Kürt halkının başı sağ olsun diyoruz. Kadın özgürlük mücadelesinin de neferleri olan arkadaşlarımızın katillerinin gizlenmemesi, cinayetin üstünün örtülmemesi için Kürtdistan’nın dört parçası ve Avrupa’da yaşayan halkımızın demokratik eylemlerle bu katliamı lanetlemeye ve Kürt halkının şehitlerini sahiplenmeye çağırıyoruz” denildi.

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:34

İLGİLİ HABERLER