Dünya
  • 23.6.2007 12:53

BLAİR: DİNİ DEĞİŞİKLİK YAPMAM KESİN DEĞİL...

Roma'ya bugün özel uçakla gelen Blair'in, ilk durağı Vatikan oldu. Blair, Papa 16. Benediktus tarafında TSİ 12.00'de kabul edilmesi öncesinde, Anglikanizmi bırakıp Katoliklik inancını benimsediğini resmen ilan edeceği konusundaki haberler üzerine BBC'ye yaptığı kısa açıklamada, ''Dini değişiklik yapmam kesin bir şey değil. Her şeyin görüldüğü kadar kesin olmaması mümkündür'' dedi.
      Blair, Papa 16. Benediktus'u ziyaretten büyük heyecan duyduğunu da belirtti.
      İngiliz ve de İtalyan basınında bu ziyarete ilişkin haberlerde, Blair'in Katoliklik inancını benimsediğini bu vesileyle resmen açıklayabileceği ileri sürülmüştü. Eşi Cherie ve dört çocuğu Katolik olan Blair'in de, uzun süredir aslında gizli bir Katolik olduğu ileri sürülüyor. Ancak, Blair'in Polonyalı Papa 2. Jean Paul'ü ziyaret ettiği dönemlerden itibaren ortalıkta dolaşan bu iddianın doğru olduğu henüz resmen duyurulmadı.
      Tarih sahnesine 16. yüzyılda Papalık ile bağlarını kopararak çıkmış olan Anglikanizm, İngiltere'nin resmi dini olarak biliniyor. Katoliklik inancının dogmalarından çoğunu kabul eden Anglikan Kilisesi, Hristiyanlığın söz konusu kolundan esas itibarıyla Papa'nın otoritesini tanımama özelliğiyle ayrılıyor.
     
     KATOLİK İNGİLİZ KOLEJİNE ZİYARET
      İngiltere'deki genel uygulamada başbakanlık koltuğuna oturacak kişilerin Katolik değil Anglikan olmalarına da özen gösteriliyor.
      Basındaki haberlerde, Blair'in aslında gizlice Katoliklik inancına geçmiş biri olmakla birlikte, siyasi gerekçelerle bu gerçeği açıklamayı ertelediği ileri sürülüyor.
      Blair'in bugün Roma'da yapacağı bir başka ziyaret de, hakkındaki Katoliklik iddialarını doğrular nitelikte görünüyor. Blair, bugün bir ilke imza atarak, Papa 16. Benediktus'la görüşmesinden sonra, Roma'daki Katolik İngiliz Koleji'ni ziyaret edecek.Katolik İngiliz Koleji, Roma'da papaz adayı Katolik İngiliz öğrencilerin kaldıkları bir yurt olarak tanınıyor.
      Katolik İngiliz Kolejinin Müdür Yardımcısı Rahip Andrea Heidon, Blair'in öğle yemeğinde yurtta kendileriyle birlikte olacağını belirterek, şunları söyledi:
      ''Ama bu özel bir ziyaret olacak. Basınla bir görüşme ya da bir basın açıklaması olmayacak. Blair buraya özel bir ziyaret için geldi. Dolayısıyla Blair'in Roma'da neler yapacağı konusunda da ayrıntı veremem.''

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:05

İLGİLİ HABERLER