Gündem
  • 31.7.2014 15:02

Çankaya Köşkü'nde davetiye krizi

Köşk yetkilileri resepsiyon için hazırlıklara şimdiden başladı ama yeni cumhurbaşkanı henüz seçilmediği için davetiyeler ilk kez isim belirtilmeden "Türkiye Cumhurbaşkanı ve eşi" ifadesiyle basıldı.

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 28 Ağustos 2014'te görev süresini tamamlayacak ve koltuğunu Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanına bırakacak. İlk kez halk tarafından seçilecek yeni Cumhurbaşkanının belirlenmesine sayılı günler kaldı. Adaylar meydanlarda, seçmenden oy istiyor. İlk tur 10 Ağustos'ta. İkinci tur 24 Ağustos... Seçim hangi aşamada sonuçlanırsa sonuçlansın yeni Cumhurbaşkanı koltuğuna 28 Ağustos günü oturacak ve Çankaya'nın yeni ev sahibi ilk olarak 30 Ağustos resepsiyonu'na ev sahipliği yapacak.

Resepsiyon için Çankaya Köşkü'nde hazırlıklar şimdiden başladı. Öncelikle davetli listeleri güncellendi. Fakat önemli bir ayrıntı köşk yetkililerinin işini zora soktu. Yeni cumhurbaşkanı belirlenmemişken davetiyeler kimin adına basılacak?

Resepsiyon 30 Ağustos'ta. Cumhurbaşkanlığı için devir teslim ise sadece iki gün önce. Bu tarihe kadar yeni cumhurbaşkanı resmi olarak göreve başlamayacağı için de, adına davetiye hazırlanması mümkün olmadı. İşte bu nedenle isimsiz davetiye gönderilmesine karar verildi. Yani davet Cumhurbaşkanlığı makamı adına yapıldı ve davetiyeler isim belirtilmeden "Türkiye Cumhurbaşkanı ve eşi" ifadesiyle basıldı.

CNN TÜRK'e konuşan köşk kaynakları davetiyelerin kısa süre içinde postaya verileceğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:53

İLGİLİ HABERLER