Gündem
  • 10.11.2014 22:56

CHP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın istifası ve CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi sonrası CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasının istedi.

"YENİ CHP’Yİ İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUM"

Ege’de Son Söz gazetesinin haberine göre Güler “Cumhuriyet Halk Partisi’nin önümüzdeki 2015 Milletvekilliği seçimlerinde başarılı olması için, başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, tüm ‘Yeni CHP Yönetimi’ni istifaya davet ediyorum” dedi.

"SÜHEYL HOCA CHP'Yİ TEMSİL ETTİ"

Süheyl Batum’un MYK tarafından kesin ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesini eleştiren Güler; “Süheyl hoca görev dönemi boyunca, daha önceden yaptığı gibi, ülkenin hangi köşesinden çağırıldıysa bahane üretmeden o çağrıya ses verdi. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda CHP'yi temsil etti. CHP yönetiminin bu niteliklere sahip bir milletvekilini doğrudan kendi elleriyle hırpalaması ise, açıklanmaya muhtaç bir durum olarak tüm kamuoyunun gözleri önüne serilmiş bulunmaktadır” diyerek partiden ihracının istenmesin yanlış olduğunu söyledi.

"BARDAĞI TAŞIRAN DAMLA"

Konuşmasının sonunda CHP Genel Başkan Yarımdıcısı Mehmet Bekaroğlu’nu eleştiren Güler, “Kendini CHP’nin içersindeki ‘Vatanını Milletini, Bayrağını seven, Ulusalcıların harcanması gerektiğine inanmış olan Mehmet Bekaroğlu’nun son açıklamaları bardağı taşıran damla olmuştur” dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:24

İLGİLİ HABERLER