Medya
  • 17.10.2019 12:13

Cihad müjdesi Hadis-i şerifler

Şanlı Peygamberimiz Resûl-i Ekrem Sallallahü Aleyhi ve Sellem efendimizin cihad müjdesi olarak kabul edilen pek çok Mübarek hadis-i şerifi bulunuyor.
Yedi düveldeki küffarın birleşip tek vücut olarak üstümüze geldiği bugünlerde unutmamamız gereken o hadislerden bir demet..

CİHAD MÜJDELERİ!..

HANGI SAVAŞCI, ALLAH YOLUNDA SAVAŞMAKTADIR?

Ebû Musa (Radıyallahü anh) ’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem)’e yiğitlik veya toprak ve kabile müdafası ve gösteriş için savaşan kimselerden hangisinin Allah yolunda savaşçı olduğu soruldu da şöyle buyurdular: “Her kim İslam, yeryüzüne hâkim ve otorite olsun diye savaşırsa o kimse; Allah yolunda savaşıyor demektir.” (Müslim, Imara: 42; İbn Mâce, Cihâd: 15)
Tirmizî: Bu konuda Ömer’den de hadis rivâyet edilmiştir. Bu hadis hasen sahihtir.

CIHÂDA HER YÖNÜYLE BAĞLI OLARAK ÖLEN KIMSENIN MÜKAFATI
Fedâle b. Ubeyd (Radıyallahü anh), Rasûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem)’den bize aktararak şöyle demiştir: “Her ölen kimsenin amel defteri kapanır ancak Allah yolunda kalbi cihâda bağlı olarak ölen kimse müstesna onun ameli kıyamet gününe kadar çoğalıp artar ve o kimse kabir fitnesinden (imtihanından) de güvendedir.”

Ve Rasûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem.)’in şöyle buyurduğunu da işittim: “Mûcâhid nefsinin isteklerine karşı cihâd ederek günahlardan uzak durmak için mücadele eden kimsedir.” (Müslim, Imara: 42; Ebû Dâvûd, Cihâd: 36, Tırmızi)

ALLAH YOLUNDA CIHÂD EDENIN TOZLANAN AYAKLARINA CEHENNEM HARAMDIR
Yezîd b. ebî Meryem (Radıyallahü anh)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Ben Cuma namazına gitmekte iken Abaye b. Rifâa arkamdan yetişti ve dedi ki:
Müjdeler olsun sana senin bu adımların Allah yolunda sayılır; Ebû Abs’den işittim şöyle diyordu: Rasûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Kimin Allah rızasını kazanma yolunda ayakları tozlanırsa o ayaklara Cehennem ateşi haramdır.” (Nesâî, Cihâd: 9, Tırmızi)

CEHENNEM ATEŞIYLE VE DUMANIYLA BERABER OLMAYAN ŞEYLER
Ebû Hüreyre (Radıyallahü anh)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Allah’ın azabından korktuğu için ağlayan bir kimse sağılan süt tekrar memeye dönmedikçe Cehennem ateşine girmeyecektir. Allah yolunda cihâd eden bir kimseye bulaşan toz ve toprakla Cehennem dumanı bir araya gelmeyecektir.” (Nesâî, Cihâd: 9; Dârimî: Cihâd: 8,Tırmızi)

MÜSLÜMAN OLMA YOLUNDA SAÇLARI AĞARAN KIMSE
Ka’b b. Mürre dedi ki: Rasûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’den işittim şöyle diyordu: “İslam yolunda kimin bir kılı ağarırsa kıyamet gününde o kıl o kimse için bir ışık (nur) olacaktır.” (Nesâî, Cihâd: 9, Tırmızi)

Amr b. Abese (Radıyallahü anh) rivâyete göre, Rasûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: “Kim Allah’ın dinini yeryüzünde en üstün kılma yolunda gayret ederek saç ve sakalını ağartırsa o kıllar kıyamet günü kendisi için nur, ışık olacaktır.” (Nesâî, Cihâd: 9, Tırmızi)

ALLAH YOLUNDA ATIŞ YAPMANIN DEĞER VE KIYMETI
Abdullah b. Abdurrahman b. Ebûl Hüseyn’den (Radıyallahü anh)  rivâyete göre, Rasûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)  şöyle buyurmuştur: “Allah tek bir ok için üç kişiyi Cennete sokar;  Allah rızasını kazanmak için hayır olarak ok yapanı,  oku düşmana karşı atanı ve atma işinde yardımcı olanı.
Rasûlullah (
Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle devam etti:
Atıcı olun, binici olun! Atıcı olmanız binici olmanızdan bence daha iyidir.
Müslüman kişinin oyun ve oyalanma olarak yaptığı her şey boş ve anlamsızdır. Ancak; kişinin atış yaptığı aletlerle meşgul olup oyalanması, atını tımar edip atın bakımıyla uğraşması ve oyalanması ve hanımıyla oynaşıp meşgul olması batıl ve boş eğlencelerden olmayıp hak, gerçek ve sevap kazandıran oyun ve eğlencelerdir.” 
(Nesâî, Cihâd: 26; İbn Mâce, Cihâd: 19, Tırmızi)

ALLAH YOLUNDA NÖBET TUTMANIN DEĞER VE KIYMETI
İbn Abbâs (Radıyallahü anh)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) ’den işittim buyurdu ki: “İki göz var ki ateş onlara değmeyecek Allah’ın azabından korkarak ağlayan göz ve Allah yolunda nöbet bekleyen göz.” (Nesâî, Cihâd: 33; İbn Mâce, Cihâd: 8, Tırmızi)

DERLEYEN : METİN ÖZER
 

Güncellenme Tarihi : 17.10.2019 12:24

İLGİLİ HABERLER