Dünya
  • 13.10.2016 12:56

Almanya’da IŞİD zanlısı, cezaevindeki hücresinde ölü bulundu

Almanya'nın Leipzig kentinde, DEAŞ terör örgütü ile bağlantısı olduğu ve Berlin Havaalanı’na bombalı saldırı planladığı gerekçesiyle geçtiğimiz pazartesi günü gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Jaber Al-bakr cezaevindeki hücresinde ölü bulundu.

Almanya'da terör zanlısı Suriyeli Jaber Albakr'ın Leipzig cezaevinde hücrede intiharıAlmanya'da yoğun tartışma yarattı. Saksonya Eyalet Adalet Bakanı acil bir basın toplantısı düzenledi. Adalet Bakanı Sebastian Gemkow, intihar olayıyla ilgili geniş açıklamalarda bulundu.

Bakan Gemkow “Olmaması gerekirdi. Ama maalesef oldu” dedi ve olaydan “intihar tehlikesi bulunmuyor” diye rapor veren psikolog raporunu sorumlu tuttu. Leipzig cezaevi müdürünün verdiği bilgiye göre tutuklu terör zanlısı Jaber Albakr hakkında, nöbetçi hakim, zanlının intihar tehlikesi bulunduğuna işaret etti. Bunun üzerine her 15 dakikada bir hücresinde kontrol edilmesi kararı alındı.

FARKLI RAPOR

Ancak daha sonra tecrübeli psikolog zanlıyla uzun bir görüşme yaptı ve bu görüşme sonucu intihar tehlikesi bulunmadığına dair rapor verdi. Bunun üzerine kontrol 15 dakikadan yarım saate çıkarıldı. Zanlı, hücresinde lambayı çekip kopardı. Prizle oynadığı tespit edildi. Ama bütün bunlar intihar tehlikesi olarak görülmedi. Çarşamba akşamı saat 19.45'te gardiyan hücreyi kontrole gitti ve Jaber Albakr'ın hücresindeki ara demir parmaklığa kendini tişörtle astığını gördü. Gardiyan alarm verdi. Tişört demir parmaklıktan kesildi. Cezaevi doktoru ilk müdahaleyi yaptı. Ama tüm çabalara rağmen saat 20.15'te zanlının öldüğü belirlendi.

Güncellenme Tarihi : 13.10.2016 12:57

İLGİLİ HABERLER