Dünya
  • 4.5.2015 23:36

Etiyopya Yahudilerinden Tel Aviv’de isyan ateşi

İsrail’de Kudüs’ün ardından başkent Tel Aviv de siyahi isyana teslim oldu. Etiyopya asıllı bir Yahudi askerin beyaz İsrailli askerler tarafından feci şekilde dövülürken çekilmiş görüntüleri ülkeyi ayağa kaldırmıştı. Başta siyahi Yahudiler olmak üzere, toplumda ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören kesimler Kudüs'te sokaklara döküldü. 

NETANYAHU ŞOV YAPTI 

Önceki gece ateş başkent Tel Aviv’e sıçradı. Etiyopya asıllı binlerce Yahudi ve onları destekleyenlerin polis şiddetini protesto ettiği gösteride, 56'sı polis 68 kişi yaralandı, 43 eylemci gözaltına alındı. Göstericiler polisin sert müdahalesine taş ve pet şişelerle karşılık verdi. Tepkilerin büyümesi üzerine İsrail Başbakanı Netanyahu dövülme görüntüleri ortaya çıkan Etiyopya asıllı İsrail askeri Damas Pakada ile görüştü. 

‘Alçak koltuğu’ terk etti 

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan “alçak koltuk krizi”nin mimarı aşırı sağcı İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, görevinden istifa ettiğini ve kurulacak koalisyonda yer almayacağını açıkladı. Lieberman, "Ne yazık ki, kurulacak yeni hükümetin ulusal çıkarlara hizmet etmeyen, 'fırsatçı' bir yönetim sergileyeceği sonucuna vardım" dedi. 

Canımız sıkıldı Gazzeli vurduk

İsrailli bir grup asker "Sessizliği Bozuyoruz" adıyla birleşerek Gazze'de yaşananlara dair rapor yayımladı. 60 subay ve askerin ifadesine yer verilen raporda, kimi askerler "canları sıkıldığı için sivilleri vurduklarını" anlatıyor. Bazı askerler de kendilerine “önünüze çıkanı öldürün” dendiğini anlatıyor.  

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:38

İLGİLİ HABERLER