Ekonomi
  • 19.5.2017 21:15

Bakan Çelik'ten domates fiyatlarına tepki

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, domatesin tarlada 2 TL’yken pazarda 8 TL olmasını eleştirerek, “Burada sorun alanı çiftçi değil, sorun alanı pazara kadar giderken, yaşanan sorunlardır, zincirdir, oradaki yanlış halkaları kestiğiniz an çiftçide tüketici de mutlu olacaktır. Gıda Komitemiz bununla meşgul” dedi.

Bakan Çelik, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun ‘Antalya Expo Kongre Merkezi’nde düzenlediği ‘10’uncu Yılımızda Kırsal Kalkınma Buluşması’ isimli etkinliğe katıldı. Etkinlikte konuşan Bakan Çelik, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nın her şeye rağmen 57 ülke açılışına katıldığını ve yerli yabancı 5 milyon kişinin ziyaret ettiğini aktardı.

EXPO’nun 1 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla açıldığını ve 6 ay hizmet verdiğini aktaran Çelik, 57 ülkenin katıldığı fuarı her türlü olumsuzluğa rağmen yerli yabancı 5 milyon kişinin ziyaret ettiğini kaydetti.

EXPO’nun faaliyete geçmesi Antalya’ya birçok hizmetin gelmesine vesile olduğunu dile getiren Bakan Çelik, “ Antalya’ya değer katan bu cazibe merkezinin gelecekte de kente hizmet sunma konusundaki çalışmalarımızı hem valimiz hem milletvekillerimizle hem belediye başkanlarımızla değerlendiriyoruz. İnşallah bu sezon hizmetinizde olacak, diliyorum ki yeni sahibiyle birlikte canlılığı ve aktivitesi güzel bir noktaya taşınmış olacak” diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.5.2017 21:16

İLGİLİ HABERLER