Gündem
  • 25.4.2024 10:48

El Kassam'ın esir videosundan sonda Tel Aviv karıştı.. Göstericiler Ben Gvir'in etrafını sardı

Öfkeli göstericiler Ben Gvir'in etrafını sardı ve Netanyahu'nun evinin yakınında ateş açıldı…

24 Nisan 2024 Çarşamba akşamı işgal altındaki Kudüs'te yüzlerce gösterici, aşırılık yanlısı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in müzenin içinde etrafını sardıktan sonra, zorlukla oradan ayrıldı . 

İnternet sitesi, binlerce göstericinin kentteki müze merkezinin önünde toplandığını ve buraya uygulanan güvenlik kordonunu aşmaya çalıştığını belirtti. Ayrıca işgal güvenliğinin göstericilerden ikisini tutukladığını da doğruladı.

Aynı zamanda çok sayıda gösterici, konferansta yer alan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in de bulunduğu şehrin "Shlomo" Salonu'nun önüne geldi. ve güvenlik eşliğinde hızla arabaya bindi.

Bu bağlamda sosyal medyada pek çok aktivist, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun evinin önünden, bazı göstericilerin onun önünde ateş yaktığını gösteren fotoğraf ve video klipler yayınladı.

İsrail Walla web sitesi , aşırılık yanlısı İsrailli bakanın etrafını saran çok sayıda göstericinin gösterildiği bir video yayınladı .

İsrailliler, Filistinli esirlerin idam edilmesini isteyen bakana saldırdı
Filistinli esirlere idam cezasının uygulanmasını savunan aşırı sağcı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Kudüs'te bir etkinlik çıkışı protestocuların saldırısına uğradı.

Rehinelerin aileleri, Netanyahu'yu akrabalarının serbest bırakılması için yeterli çabayı göstermemekle suçladı.

Videonun kamuoyuna açıklanmasının ardından yüzlerce İsrailli Netanyahu'nun Batı Kudüs'teki resmi konutunun önünde toplanarak aşırı sağ hükümete rehineleri evlerine geri getirme konusunda anlaşma çağrısında bulundu. Netanyahu, rehineleri serbest bırakmak için askeri işgali kullanma sözü verdi; birçok uzman bu politikanın zaten başarısız olduğunu söylüyor.

Çoğunun elinde Goldberg-Polin'in posterleri vardı ve bazı protestocular karton kutuları ateşe verdi.

Yürüyüşçülerden Nimrod Madrer, "Hayatından endişe duyuyoruz, bu yüzden protesto etmeye gittik ve hükümete onu ve diğer herkesi mümkün olan en kısa sürede geri getirmek için mümkün olan her şeyi yapması çağrısında bulunduk" dedi.

Kalabalık, "Onları evlerine geri getirin" diye slogan attı.

Yakındaki Büyük Sinagog'da büyük bir kalabalık, Fısıh toplantısının ardından binadan çıkan ülkenin aşırılık yanlısı bakanı Itamar Ben-Gvir'i "utanç" sloganları atarak alay etti. Bir protestocu Ben-Gvir'in arabasına çarptı ve araba uzaklaşırken polis tarafından itildi.

Üst düzey Hamas yetkilisi Halil el Hayya, Goldberg-Polin'in ailesinin insani nedenlerden dolayı arabuluculardan onun akıbeti hakkında bilgi almasını istediğini söyledi.

Çarşamba günü Hamas'ın yönettiği El Aksa TV'ye verdiği röportajda el Hayya, ailesinin "dünyada ondan herhangi bir iz aradığını" söyledi .

El Hayya, Hamas'ın silahlı kanadının "bu genç adamın Netanyahu'ya yönelik mesajını yayınlayarak güçlü bir mesaj gönderdiğini" söyledi.

ABD, Katar ve Mısır aylardır yeni bir ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için arabuluculuk yapmaya çalışıyor ancak görüşmeler durmuş gibi görünüyor. Hamas, İsrail'in acımasız savaşına son vermediği sürece geri kalan rehineleri serbest bırakmayacağını söyledi.

İsrail, Gazze'ye felç edici bir abluka uygulayarak halkını, özellikle de kuzey Gazze sakinlerini açlıktan ölüme terk etti. BM'ye göre İsrail savaşı, Gazze'nin 2,4 milyonluk nüfusunun yüzde 85'ini şiddetli gıda, temiz su ve ilaç kıtlığı nedeniyle ülke içinde yerinden edilmeye iterken, bölgenin altyapısının yüzde 60'ı hasar gördü veya yok edildi.

İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım yapmakla suçlanıyor ve mahkeme Tel Aviv'e Gazze'deki açlık krizini önlemek için daha fazlasını yapması talimatını veriyor. BM'nin Filistin topraklarındaki haklar durumuyla ilgili özel raportörü Francesca Albanese, geçtiğimiz günlerde İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere karşı soykırım işlediğine inanmak için makul nedenler bulunduğunu söyledi.

Netanyahu Hamas'ın taleplerini reddetti ve İsrail'in Hamas'ı yok etme ve tüm rehineleri eve getirme kararlılığını sürdürdüğünü söyledi. İsrail'de giderek artan eleştirilere maruz kalıyor; bazıları her ikisini birden yapmanın imkansız olduğunu söylüyor .


 

Güncellenme Tarihi : 25.4.2024 11:03

İLGİLİ HABERLER